הלכות ברכות ומצוות עונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/07/17 15:29 ב באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה דין אכילת בורקס בתוך סעודה, והאם פטור מברכה ראשונה "מזונות"?

אני נוהג לברך, אך הבוקר שכחתי, וברכתי על חתיכה קטנה שנשארה לי בתקווה לפטור את מה שכבר אכלתי(שמעתי שיש דעה שמברכים ויש כאלה שפוטרים, אך לא ידעתי אם אוכל לפטור את עצמי מברכה מספק).

שאלה שניה לגבי מצוות עונה.

א. מסיבות שונות מזדמן לנו רק ביום, ורציתי לדעת אם יש עם זה בעיה הלכתית, או שמדובר במידת חסידות.

ב. האם אני מחוייב בכל פעם שאשתי מביעה רצון, ומה הדין אם אני לא יכול או רוצה מסיבות של עייפות או תדירות גבוהה מכפי שאני סבור שאני יכול(אחת לשבוע).

ג. האם יש ברכה או כוונה שאוכל לומר לפני קיום מצוות עונה\נטילת ידים וכו'?

בתודה ובברכה, ש.

תשובה

שלום

א. בורקס פטור מברכת מזונות אם הוא נאכל תוך כדי סעודת פת.

ב. זו בעיה הלכתית. על כן יש להשתדל לעשות זאת בלילה, ואם יש צורך כזה, אזי מותר ביום בחושך , ואפשר להקל בהארה המגיעה מעט מחדר אחר.

כל טוב