הכשרת פויקה

חדשות כיפה רבני כושרות 27/05/18 23:13 יג בסיון התשעח

שאלה

שלום

אני רוצה להכשיר פויקה שלא היה בו חלבי ולא בשר לא כשר אלא רק בשר כשר וירקות. הסיר נוקה בעזרת סקוצש לא מופרד לחלבי בשרי

הבנתי שניתן להכשיר בעזרת ליבון ואין לי ברנר האם אפשר להכשיר בעזרת אקס ומצית?

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון אתה מעוניין שיהיה אפשרות להשתמש בסיר הזה לשימוש חלבי.

ראשית אציין שמנהג האשכנזים שלא להכשיר סירים מבשרי לחלבי או להיפך, כדי למנוע טעויות.

ספרדים המעוניינים להכשיר - יכניסו תחילה את הסיר לתוך האש, עד שישרפו כל השאריות שעליו, ורק לאחר מכן יוציאו אותו וימלאו בו את המאכל.