הוספת שם שני

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/12/17 22:02 יד בכסלו התשעח

שאלה

שלום, אני בחורה רווקה שמאוד רוצה לנתחתן ולהקים בית נאמן. המן זמן שאני מנסה ומחפשת זוגיות , מרגישה שכבר ניסיתי ועשיתי הכל אך מרגישה שמשהו חסום ולא מתקדם. חשבתי להוסיף שם שני בבית הכנסת ובתעודת זהות על שם סבתא שלי שרה. איך עושה זאת. אבי היקר נפטר לפני למעלה משנה , יכולה לבקש מאדם זר שיעלה לתורה עבורי. תודה רבה.

תשובה

אפשר גם בלי שמישהו יעלה לתורה. פשוט שהגבאי יעשה לך 'מי שבירך'. עם השם החדש.

רק אוסיף ששינוי השם זה דבר אחד, אבל בוודאי לא העיקרי.

אני חושב שהמוקד צריך להיות בחמישה דברים:

א. תשובה - לתקן מה שאת יכולה בעצמך, ולהוסיף טוב וקדושה.

ב. תפילה - לשפוך את הלב לפני ה' (אני מניח שאת כבר עושה זאת).

ג. צדקה - גם בכסף, ובעיקר בגמילות חסד.

ד. להמשיל בהשתדלות המעשית שלך. אולי יש עוד אפיקים שלא ניסית, כולל סיוע מאנשים אחרים ומגורמי מקצוע (שדכניות).

ה. מכיון שיש לך ניסיון ונפגשת לא מעט, תנצלי את מה שצברת בשביל לנסות לסייע לאחרים שנמצאים במצב הזה ומחפשים, וכן תתפללי על אלו שצריכים, ובע"ה הקב"ה ישלח גם לך את זיווגך המתאים בקרוב.

בהצלחה ובשורות טובות