הוספת שם שני

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/01/18 07:10 ג בשבט התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתקרבת לגיל 30 ולא מוצאת זיווג. עוברת נסיונות שמשום מה חוזרים שוב ושוב, ואף קשר לא מתקדם לחתונה. אציין שאני בחורה נאה, שמחה, ומשכילה ומשתדלת לא להיות בררנית מדיי.

בעקבות קשר אחרון שהסתיים התייעצתי עם רב שהמליץ לי בין היתר להוסיף שם שני עברי המסתיים באות ה. כי שמי לועזי ומסתיים באות נ׳ סופית (ן). וגורם לעקשנות יתרה המלווה בחרטות.

אוסיף לציין שבגיל שנה הוריי שינו את שמי (אינני יודעת אם זה קשור) והוא מאד ייחוּדי.

שאלתי היא האם השמות הבאים הם עבריים ונחשבים לטובים: מאיה/מילה/מירה? או האם אתה ממליץ על שם אחר אשמח לשמוע.. חשוב לי שיהיה שם לא מיושן

תודה רבה!

תשובה

שלום.

מאיה - אינני יודע לו משמעות בעברית. אמנם הוא כבר הפך לשם מקובל.

מילה - זו כמובן מילה בעברית, אבל לא ידעתי שמשתמשים בה כשם.

מירה - זהו שם מקובל.

כמובן, יש עוד אפשרויות רבות עם משמעות, כגון: צופיה, הילה, יעלה, אילה, גילה, דינה, חווה, ועוד ועוד.

בהצלחה ובשורות טובות