הוספת כהן כשם משפחה נוסף לקטינים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/17 17:44 כח בתשרי התשעח

שאלה

שלום וברכה,

אני גרושה ולאחרונה חזרתי לשם נעוריי, כהן.

בהסכמת הגרוש, אנחנו מתכננים להוסיף לילדינו את השם "כהן" כשם משפחה נוסף (בנוסף לשם משפחתו של הגרוש).

רציתי לוודא שני דברים:

1. שזה אפשרי, מפאת המגבלות על שינוי לשם זה

2. האם מגבלות הכהנים יוטלו על ילדיי עקב הוספה זו, על אף שאביהם איננו כהן?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. שם משפחה איננו שם הלכתי על כן אפשר לעשות בחוק המדינה ככל שרוצים.

ב. לא יוטלו על הילדים מגבלות כהונה, אמנם זה יוכל לסבך אותם (במקרים נדירים, כגון: נשואים עם גיורת) בכך שיצריכו אותם להביא ראיות שאינם כהנים, אבל כיוון שיהיו להם שני שמות הדבר יהיה פשוט, אבל בודאי שלכתחילה לא כדאי להוסיף את השם כהן שיכול בעתיד לסבך.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ