דג וחלב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/07/17 17:29 כט בתמוז התשעז

שאלה

אני קיבלתי אחרי החתונה את מנהגיו של בעלי הספרדי אבל יש מנהג אחד שלא מתיישב עם ההיגיון שלי- אסור אכילת דג וחלב. אם האיסור הוא משום סכנה איך אכלתי את זה לפני נישואיי ולא קרה לי כלום???

האם יש היגיון מאחוריי מנהג זה??

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

לא כל הקהילות קבלו גזרה זו. אבל אם משפחת אישך קיבל מנהג זה ראוי לך לנהוג בכך.

לגבי שאלתך אודות הסכנה, צריך להוסיף שלא תמיד הסכנה היא בריאות הנראית בצורה ביולוגית אלא יש סכנה רוחנית שגורמת לירידה רוחנית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ