גלידה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/06/17 08:39 ד בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב יש במקום מגורי מקום של גלידה הגלידה כשרה שאלנו את בעל המקום אבל פתוח בשבת ראיתי אנשים דתיים קונים שם האם אני יכולה לקנות שם

תשובה

שלום.

אם המוצר כשר וסגור ומחמת כבדות החום והצורך הנפשי לגלידה בקיץ.. מותר.

אבל אם אין תעודת כשרות ופיקוח אני לא קונה שם.ואם החנות פתוחה בשבת אני לא קונה שם.(אלא אם זה חצי פיקוח נפש....)

ואם אני ואת ואתהנקפיד שלא לקנות במקומות שפתוחים בשבת אף שהמוצרים שלהם כשרים ואם לא נתדלק בתחנות דלק שפתוחות בשבת הרי שהלחץ הצרכני יעשה את שלו .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.