גיור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/11/17 18:54 א בכסלו התשעח

שאלה

בס"ד

צהריים טובים כבוד הרב..

קוראים לי נועם, התגיירתי בצבא, ברוך ה' אני כבר שנה חוזר בתשובה וממשיך לחזור בכל יום ויום, משתדל ללמוד הלכות כל יום. מקפיד ללכת לשיעורי תורה,מתפלל 3 תפילות ביום מכניע את עצמי למען הקדוש ברוך הוא(מתבודד ומבין שאני זה כלום וכלום לא מגיע לי והוא הכל וכל מה שהוא נותן זה ברכה) יוצא לי לשבת עם עצמי ולהתייעץ עם אבא שבשמיים המון, הרבה פעמים אני שואל אותו ואת עצמי.. האם עשיתי כל מה שיכולתי לעשות? הכוונה אני מספיק יהודי? אני מרגיש את ההשגחה אני מרגיש את הניסים הקטנים אני מרגיש את האהבה שלו ואת.. אני לא יודע להסביר אני יודע שהוא שומר עלי ואיתי.. השאלה שלי.. האם אני מספיק יהודי?

כל פעם שאני מספר באהבה גדולה שהתגיירתי אני מרגיש שהם לא מרגישים שאני מספיק יהודי כמותם.. אשמח לשמוע את דעתך.

תשובה

שלום וברכה,

אם עברתה תהליך גיור כיאות, וטבלתה וקיבלת עליך עול מצוות, הנך יהודי לחלוטין.

ועל פי מה שאתה מתאר, אני מבין שאתה ב"ה בדרך הנכונה, של התחזקות, ושל לימוד תורה, שבדרך זו צריך להתנהג כל יהודי במשך כל חייו.

יישר כח, תמשיך בדרך זו, ואל תתייחס להרגשות לא נכונות של החברה שמסביבך, אלא תמשיך בדרך של אמונה וקיום מצוות, ותפילה, שהקב"ה ינחה אותך בדרך הנכונה תמיד.

ברכה והצלחה