גזל זמן

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 11/10/17 08:51 כא בתשרי התשעח

שאלה

שלוב רב!

השאלה שלי היא אם בן אדם עוקף בן אדם אחר בתור זה נחשב גזל זמן?ואם כן איך ניתן לכפר על גזל כזה?

האם זה נחשב גזל גם כאשר האדם מודע לקח שנעקף?תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מועדים לשמחה

לגזל זמן של אדם פרטי אין מקור מפורש, אלא הוא כעין תולדה של נזקי בין אדם לחברו. ואילו בין עובד למעסיקו ישנה הגדרה יותר מפורשת.

לכן, בגלל שהמושג הוא די מופשט, הכיוון הכללי שצריך להתנהל על פיו הוא: "מה ששנוא עליך אל תעשך לחברך". ואין צורך להתפלפל בזה, פשוט כל דבר שאם היו עושים לך - היית מרגיש לא נעים (בלשון המעטה), כך עליך להיזהר מלעשות לאחרים. בנוסף, צריך ללכת על פי רוב האנשים. כך, שאם לך אישית לא היה מפריע אם היו עוקפים אותך, עדיין לרוב האנשים הדבר מאד מפריע ועליך להימנע.

בקשר לכפרה - וכל זמן שלא הזקת לחברך נזק ממשי בממון או פגיעה נפשית -מספיק להתנצל ולבקש את מחילתו. ואם הוא אינו יודע - אין צורך לומר לו, ותקבל על עצמך להשתדל יותר במצוות בין אדם לחברו.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן