גדר מצוות וכבשוה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/17 21:50 ט בתמוז התשעז

שאלה

בס"ד

שלום הרב

מה הגדר של מצוות "וכבשוה"?

(האם אנו מחוייבים להמציא איזו שהיא המצאה טכנולוגית חדשנית עבור כך או שמא הרכבת מנורה בחדר זה כבר מספיק?)

האם מחוייבים במצווה זו כפי שמחוייבים במצוות "פרו ורבו" המופיעה בתחילת הפסוק?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצוות יישוב הארץ כוללת בתוכה שני חלקים. א. לכבוש את הארץ ב. לשבת בה ולא לעזבה. הישיבה היא לחיות בה ולא משנה מה אדם עושה עצם זה שחי בארץ מקיים מצוות יישוב הארץ. מצוות הכבוש היא מצוות הציבור לכבוש את הארץ מהגויים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ