בשר מוכשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/17 06:14 כה בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני גרה אצל סבא ביולוגי שלי ואצל סבתא חורגת שלי כיוון שאני יתומה. לפני כמה זמן גיליתי שבשר צריך להיות מוכשר בנוסף לכשר ושמתי לב שסבתא לא מכשירה את הבשר בבית

ומאז הפסקתי לאכול מהבשר וסיפרתי לאחותי מתוך ידיעה שהיא גם תפסיק לאכול אחרי שהיא תגלה שזה אסור והיא אכן הפסיקה

בבית אני גרה גם עם דוד ודודה שלי. ודודה שלי לא אוהבת את הבשר שסבתא מכינה ככה שהיא לא אוכלת ממנו אבל דוד שלי מאוד אוהב את הבשר והוא אוכל ממנו כמעט כל יום

הבעיה שלי זה שאני לא יודעת אם לספר לדוד שלי או לא

יכול להיות שהוא יפסיק לאכול אחרי שאני אספר לו אבל יכול להיות גם שהוא ימשיך לאכול למרות שהוא ידע שזה אסור

אני בהתלבטות מאוד קשה כי אם דוד שלי ימשיך לאכול מהבשר היה עדיף שלא הייתי מספרת לו והוא היה עושה חטא בשוגג אבל אם ימשיך לאכול זה כבר חטא במזיד

אני גם לא יכולה לפנות לסבתא כיוון שהיא גם ככה שונאת אותי והיא מגדלת אותי ואת אחותי למרות שהיא אינה רוצה ואני לא מסוגלת לדבר איתה אפילו על דברים בסיסיים כמו הלימודים שלי או משו כזה

ואם סבתא תגלה שבגללי דוד שלי מפסיק לאכול בשר היא ממש ממש ממש ממש תכעס עליי וזה יגרום לי לסבול יחס נורא מצדה

אז יותר נוח לי לא לספר לדוד שלי אבל אני לא יודעת אם זה המעשה הנכון ולכן אני פונה אלייך

אשמח לתשובה :)

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ברוב המקומות שקונים בשר כשר הבשר הוא גם מוכשר.

כדאי שתלכי יחד עם סבתך לקנות בשר ותשאלי במקום האם הבשר מוכשר.

רוב הסיכויים שיתברר לך שהבשר הכשר הוא גם מוכשר.

כך תוכלי לחזור ולאכול את הבשר.

את מעירה כאילו דרך אגב: "אני גם לא יכולה לפנות לסבתא כיוון שהיא גם ככה שונאת אותי והיא מגדלת אותי ואת אחותי למרות שהיא אינה רוצה ואני לא מסוגלת לדבר איתה אפילו על דברים בסיסיים כמו הלימודים שלי או משו כזה"

זו לא מציאות פשוטה. חשוב לתת לכך מענה. כדאי שתדברי על כך עם יועצת ביה"ס שלך או עם המחנכת. מפני שחשוב מאוד שיהיה לך עם מי לדבר על דברים בסיסיים.

בברכה