ברכת שהחיינו על בגדים חדשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/06/17 13:04 ב בתמוז התשעז

שאלה

בס"ד

שלום לפני השאלה רציתי להגיד קודם כל שאני ממש מעריכה את האתר הרבה פעמים יצא לי לבדוק כאן כאשר הייתה לי שאלה בנושא מסויים ומצאתי תשובות אז תודה רבה על כל העבודה והזמן שאתם מקדישים לשאלות.

רציתי לשאול אם אני קניתי בגד חדש לבשתי אותו וברכתי שהחיינו ולאחר מכן לקחתי אותו לתופר להצרה האם עליי לברך עליו עוד פעם אחרי שהוא חוזר מהתופר?

תודה מראש

תשובה

שלום לך

תיקון בבגד לא הופך אותו לחדש ולכן אין סיבה לברך שוב ברכת שהחיינו.

אנו מברכים על בגד חדש או שהוא חדש אצלנו {יד שניה} בפעם הראשונה שאנו לובשים או כאשר קונים אותו.

תודה על הברכות לאתר.

אני חושב אחרת ממך ועדיף לשאול כל פעם מחדש כי לפעמים הנתונים שונים ולא כדאי ללמוד מתשובה שענו למישהו אחד לגבי מישהו אחר (כך לימד אותי מו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל).

מסיבה זו כמעט כל תשובותי אינן מתפרסמות.

תתחדשי

דוד לוי