ברכת הגומל ליולדת דחוף

חדשות כיפה רבני בית הלל 13/12/17 09:11 כה בכסלו התשעח

שאלה

אז ככה- אני אישה אחרי לידה. אני לא דתיה ואני לא הולכת לבתי הכנסת אך בכל זאת לקחתי על עצמי להגיד הגומל אחרי הלידה.

הלכתי לבית הכנסת ומכיוון שאני לא מבינה בתפילות ובברכות בחור הראה לי בסידור איפה אני צריכה לקרוא. הרב קרא בשמי- קראתי את הברכה ואז בשבריר השנייה הזאת שמתי לב שלפני הברכה הייתי צריכה להגיד איזשהו משפט לפני הברכה ובטעות פספסתי אותו, קלטתי את זה באותה שנייה ואז אמרתי אותו שניה אחרי הברכה. באותו רגע הרב בירך וכולם בירכו אותי ושמחו ומאוד התביישתי להודות בטעות שלי ולהגיד שוב.. וגם התביישתי לפנות לרב לאחר מכן. חשוב לי לציין שהכוונה שלי הייתה אמיתית ובאמת ממקום של להודות לה׳. השאלה שלי היא האם אני צריכה להגיד את ברכת הגומל שוב מול מניין גברים או שהכוונה זה מה שחשוב באמת?

תודה רבה

תשובה

ראשית כול, יישר כחך שהלכת לבית הכנסת כדי להביע רגש של הכרת הטוב עבור הלידה. עיקר ברכת הגומל הוא אמירת הברכה ("ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב"). אם אמרת את זה, זה מספיק ואין צריך לחזור עוד הפעם.

מזל טוב.

אני מאחל לך הרבה שנים של נחת מילדך.

התשובה התקבלה מהרב יצחק בלאו, רב מרבני בית הלל