בעלי חיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/09/17 20:11 יד באלול התשעז

שאלה

שלום,

אנחנו גרים בקומה רביעית ויש לנו כלב זקן מאוד. במהלך השבוע אנחנו מוציאים אותו לטיול במעלית, אולם אנחנו לא יכולים לעשות זאת בשבתות. נוצר מצב שהכלב סובל מאוד מכך שהוא לא יכול לצאת החוצה במהלך השבת, ומאוד קשה לו כאשר אנחנו מנסים להוריד אותו בכל זאת במדרגות. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ניתן בכל זאת להשתמש במעלית בשינוי צורה כדי להוריד את הכלב מהטעם של צער בעלי חיים? אנחנו ממש אובדי עצות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

אולי אחד השכנים בדרות הנמוכות יסכים להחזיק את הכלב.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי