ביקור במנזר האחיות מציון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/08/17 14:48 כט באב התשעז

שאלה

שלום הרב, ישנו סיור במקום הזה, האם מותר להכנס לחללים הכלליים ? הכוונה לאולם וכדומה שאינם כנסיה. האם מותר לישון בחדרים שהם משכירים?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הכל נמצא בבית תיפלות שלהם, אסור להכנס אפילו בפתח הראשי, כפי שנפסק השו"ע סי' קמב סעי' י, שאסור לעבור כנגד פתח בית האלילים שלהם. אבל אם זה דבר נפרד מהמנזר שלהם, אפשר להכנס לחדרים הכלליים.

לגבי שכירות אנו נוקטים כדעת הרמ"א (סי' קמג סעי' ג) שאם ההנאה בבית התפלות שלהם - אסור. אבל אם החדרים אינם בבית התפלות שלהם אפילו שהכהנים שלהם מרוויחים מהשכרת החדרים הדבר מותר.

בכל אופן ראוי להתרחק מבית תיפלתם, וכבר כתב הרב קוק שכאשר הוא עובר ליד בית תפלתם הוא מריח משם ריח לא טוב כמו מבית צחנה, ואיזה הנאה יכולה להיות כשגרים בחדרים כאלו, אלא א"כ הדבר מאד נזקק.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן