בינו לבינה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/10/17 07:41 כג בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה החלטתי יותר ויותר להתחזק ועלתה לי שאלה חשובה האם יש איסור לדבר עם בנים בוואצ אפ היות ולא ראיתי שום הלכה שאוסרת את זה אני לא רואה בכך איסור אבל מרגישה שזה לא בסדר שאני עושה את זה ואשמח לדעת אם זה בסדר כמו כן אשמח לדעת אם זה בסדר לשבת ולדבר באמצע הרחוב עם גן או' שנח בנים ילוו אותי הבייתה לבד...

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

פסק השו"ע- יתרחק מהנשים מאד מאד. וכתבה המשנה- אל תרבה שיחה עם האשה, באשתו אמרו ק"ו באשת חברו. ידוע כמה נזפה ברוריה התנאית ברבי יוסי על שאמר לה מילה אחת מיותרת.

על כן מותר לדבר שיחה עניינית קצרה. אך אסורה שיחה ארוכה. ואסורה אפילו שיחה קצרה שיש בה חיבה וכדומה. כתיבה היא כשיחה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן