בין המצרים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/06/17 11:02 ו בתמוז התשעז

שאלה

בס"ד

שלום בקיץ אני מתחילה קורס תפירה בעז"ה ומסתבר שהוא יוצא גם על חלק מתקופת בין המצרים רציתי לשאול האם מותר לתפור בתקופה הזאת בגדים אם אני אלבש אותם בעז"ה רק אחרי תשעה באב?

ועוד שאלה האם כאשר אני תופרת בגד אני צריכה לברך עליו שהחיינו? ואם כן באיזה שלב בשלב קניית הבדים או סיום התפירה או כאשר אני לובשת אותו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

ניתן לתפור את הבגד עד סוף חודש תמוז.

תשתדלי לסיים את התפירה עד אז. (אם לא תצליחי תתקשרי אלי הביתה בתחילת חודש אב ונבדוק האם ניתן להמשיך (כגון אם נבנה בית המקדש בינתיים)

לפי המנהג המקובל מברכים שהחיינו בעת לבישת הבגד.

בברכה שהימים יהפכו לששון ולשמחה וליום טוב

דוד לוי

טל 098987548

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן