בגדי חול ביום שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/01/18 22:03 ז בשבט התשעח

שאלה

בס"ד

שלום וברכה, כבוד הרב.

אני שומרת שבת, ושמחה על כך מאוד, ובכן, אין לי הרבה בגדים שאני אוהבת ו/או שמחממים אותי בחורף, לכן, אני הרגשתי צורך ללבוש כמעט את אותם בגדים שאני לבשתי בימי חול, ללבוש אותם גם ביום שבת, מדובר בבגדים שאני מאוד אוהבת וקשה לי בלעדיהם(בעיקר כשאני נמצאת בבית, מהסיבות שציינתי), אני חוששת שבעקבות מעשה זה, זה ייחשב לחילול שבת, אני נורא עצובה כשגיליתי שבעצם, אסור ללבוש בגדים שלובשים בימי חול, גם ביום שבת, אני הרוסה מכך, כי אני חוששת שמעשה זה ייחשב לי לחילול שבת, אני מאוד כעוסה על עצמי ואני הרוסה מהידיעה הזו, לא ידעתי שזה דבר אסור, אני חשבתי שכדאי להשתדל ותו לא, האם זה נקרא שחיללתי שבת ושאני מחללת שבת - בגלל שלבשתי בשבת את אותם בגדים שלבשתי ביום חול (שאני נורא אוהבת ללבוש בבית ושקשה לי בלעדיהם)? אני אשמח למילות עידוד, הדבר הכי חשוב לי זה לשמור שבת ואני תמיד מדקדקת וחוששת לחלל אפילו בטעות, תודה רבה, שא ברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

היסוד שנכבד את השבת

בזמנם בגדי יום חול היו קרועים ובלויים ובימינו ב"ה הבגדים מכובדים ועל כן אפשר ללבוש בגדים יפים גם בשבת אבל יש צורך שיהיה איזה שינוי מיוחד לשבת והכל הולך אחר כוונת הלב.

שמחי בשבתך

והסירי דאגה מלבך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן