אני רוצה להיות יפה בשבת!האם מותר להתאפר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/02/03 16:28 ז באדר א'

שאלה

יש לי 2 שאלות הלכתיות לכבוד הרב,

1. האם מותר להתאפר בשבת? (אני מתכוונת יותר לגבי איילינר,צללית לעיניים,ומייק אפ נוזלי)

אם כן , מה בדיוק מותר ?

אם לא , האם יש מקום להיתרים כלשהם?

מה עושה אישה שממש לא יכולה לצאת מהבית בשבת ללא איפור מינימלי??

מה לגבי בחורה שהולכת להתארח בשבת אצל ההורים של חבר שלה / ארוסה ורוצה להיראות טוב לפני חברה???

ויותר מזה מה לגבי שבת חתן - מותר לכלה להתאפר?

האם היא לא צריכה להרגיש טוב עם עצמה ולפני בעלה??

כבו' הרב , שמעתי יותר מידי תשובות מהסוג של "אם הוא אוהב אותה הוא יאהב אותה גם בלי איפור" - תשובות מהסוג הזה לא מספקות אותי , מכיוון שאישה מתאפרת ומתלבשת בשביל ההרגשה שלה ולא בהכרח לרצות מישהו אחר???

ואם כבר יש היתר כלשהו להתאפר - כיצד ניתן להוריד ולנקות את הפנים לפני השינה??

הערה נוספת בנושא הנ"ל - בשבת אמורים להנות ולא להתענות , נכון???

בשבילי כל המגבלות הללו הם בגדר של עינוי...

ולצערי אני מחכה ליום חול רק כדי שאוכל להיות חופשיה ולא מוגבלת במשהו...דבר שגורם לי צער גדול.

2. האם מותר למרוח קרמים למינהם כגון: קרם ידיים , קרם גוף , ג'ל לשיער וכו'..

שמעתי שהרב עובדיה יוסף מתיר לספרדים זה נכון?

אם אסור , מה עושים כשסובלים בחורף מידיים יבשות מאוד???

תודה מראש ומצפה לתשובה...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)זה הכלל כל איפור שהוא אבקה -מותר בשימוש .
כל מה שנדבק -אסור בשימוש .

כגון:
1)אודם (ליפסטיק)-אסור.
2)עיפרון-אסור. איילינר -אסור.
3)צביעת ריסים (מסקרה)-אסור.
4)-סומק-מותר
5)צללית-מותר
פודרה-מותר.

אפשר להבדיל בין אבקה שנצבעת לאבקה שמונחת על ידי המים. אם היא יורדמת מהפנים על ידי שטיפה במים – מותרת. אם צריך למחק אותה בעזרת מסירי איפור למינהם – אסור.
מותר למרוח את הצלליות לפני כניסת השבת ולהסירן לאחר כניסת השבת

אני מאוד מבין את ההרגשה שלך יש לך רגש נכון ובריא את צריכה להיות יפה ונאה בעיני עצמך ובכך להרגיש נוח עם עצמך.ואדרבא היהדות מעודדת את היופי ואת האסטטיקה החיצונית כשלעצמה .
האשה צריכה להראות טוב ! גם האיש צריך להראות טוב!
זהו צורך בסיסי ומובן.
השאלה היא האדם רוצה להראות טוב בשביל עצמו בלבד או שיש כאן גם אינטרס סמוי שהאדם רוצה למצוא חן בעיני השני ו "לנקר לו את העיניים " ?
שאלה זו היא הבסיס לכל דיון בנושא זה כי היצר הרע של האדם מנסה בכל הכוח לבלבל ולטשטש את התחומים כך שבסופו של דבר האדם מתנאה כדי להתגאות !!!

עייני גם ב:(על החן ועל היופי )
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15850

2)קרם מוצק -אסור קרם נוזלי מותר .
לגבי ג'ל עייני נא בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10313

3) עוד מילה לגבי ההרגשה שלך שאת רוצה להרגיש חופשיה ומאושרת :
ביהדות יש לא רק מה אסור (מצוות לא תעשה )אלא גם מה מותר (מצוות עשה ) על פי רוב ההרגשה שכתבת נובעת מיחס חזק לאיסורים ויחס פחות חזר למצוות עשה.
מריך לחזק את מצוות העשה ובכך להרגיש חופשי ומאושר כפי שכתב רבי יהודה הלוי "עבדי הזמן עבדי עבדים הם עבד השם הוא לבדו חופשי "

אני מעתיק לש שיר של דודו ברק :

תן את השמיים והשמש החמה

תן לראות אותם מן הנשמה

תן לנפש שתבער

תן להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

יש ימים יפים שהדרכים בהם גדולות

יש דברים יפים גם בלילות

וכל מה שעוד נותר

רק להיות חופשי ומאושר
עוד תפילה אחת אנחנו נבקש ממך

עוד תפילה נריע לשמך

זכור אותנו גם מחר

תן להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

בברכה,

עוזיאל