אני מחזק

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 12/06/17 18:19 יח בסיון התשעז

שאלה

שלום הרב אני מחזק אני לא מצלוח לשמור על זרע לבטלה כל פעם אני נפל מחדש מה עושים ותודה

תשובה

שלום וברכה,

ניתן לומר כי הייאוש הוא אבי אבות הטומאה, צריך להתאמץ ולהאמין כי נשמת אלוקים בקרבך, וכך גם האמונה בבוראך ובעצמך.

בדורנו, בעיית הצניעות היא אחת הבעיות הגדולות, ולא צריך להתייאש מהנפילות, אלא להתאמץ כל פעם מחדש, כפי שאומר שלמה המלך "שבע יפול צדיק וקם", הצדיק הוא לא אחד שלא נופל, אלא דווקא מי שמצליח לקום כל פעם מהנפילות ולהמשיך לקיים מצוות וטהרה.

מציע שתלמד את הפרק העוסק בנושא בספר שמחת הבית ברכתו של הרב מלמד שליט"א, ותראה שם עצות טובות.

http://ph.yhb.org.il/category/%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%AA%D7%95/%D7%93-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA/

וראיתי שממליצים על הספר של הרב יהושע שפירא שליט"א "אשיב ממצולות".

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה