אני לא יכול לחזור בתשובה ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/18 18:44 ט בסיון התשעח

שאלה

היי כבוד הרב: יש לי שאלה תמיד אומרים את המשפט הזה: ''אין דבר העומד בפני התשובה'' אבל המשפט הזה בכלל לא נכון מכיוון שיש עבירה שאין עליה תשובה:''תְּנַן, אָמַר רִבִּי יְהוּדָה, לֵית לָךְ חוֹבָא בְּעַלְמָא דְּלָא אִית לֵיהּ תְּשׁוּבָה, בַּר מֵהַאי'''. פירוש: על הכל העבירות שבעולם מועיל התשובה חוץ ממוציא שכבת זרע לבטלה. אז אני לא יכול לחזור בתשובה?

תשובה

שלום וברכה

אין מי שציטט את דברי הזוהר האלה ולא כתב כי אין כוונת הזוהר ששערי תשובה ננעלו.

לדוגמה - השל"ה הקדוש, שהוא ספר היסוד של הקבלה החסידית כתב כך:

של"ה שער האותיות אות הקו"ף - קדושת הזווג

מתחילה אבוא להציל ממיתה נצחיית את הקורא המאמר הזה, שאין תשובה למי שחטא חטא זה, ואז החוטא יתייאש ויאמר כאשר אבדתי אבדתי, ויעשה משאלות לבו ויאמר נואש. אלא באתי לעורר החוטא שיקום בזריזות לעורר תשובה, ואל יתמהמה רגע אחד, כי על כרחך אין דברי המאמר הזה כפשוטו, שלא יועיל תשובה, כי אין דבר בעולם שלא יתוקן בתשובה, אפילו מי שכפר בעיקר, כמו שלמדו רבותינו ז"ל (ילקוט שמעוני ח"ב רמז תקל"ב) מפסוק (הושע יד, ב) 'שובה ישראל עד ה' אלהיך'. ומנשה המלך, שכפר בהשם יתברך ומלא את ירושלים מפה אל פה ועשה כל התועבות, קבלו השם יתברך בתשובה.

לכן, לא נשברים, ומתקנים, ושערי תשובה לא ננעלו.

כל טוב