אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/05/18 08:24 ט בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

חשבתי על זה הרבה ורציתי לשאול אותך איך מקבלים את האמונה שבאמת יש את הקב"ה ושאנחנו מאמינים במשהו אמיתי, נכון וקיים? איך אפשר לדעת שאנחנו לא מאמינים במשהו שסתם מישהו מסוים פתאום החליט להמציא?

תודה רבה מיכל.

תשובה

שלום

כח האמונה הוא ודאות פנימית שיש לאדם. בדומה לוודאות שיש לנו בחיים שלנו ולוודאות שיש לנו בזה שנכון להיות טובים ומוסריים.

עם זאת, הכח הזה צריך פיתוח על ידי לימוד ובירור, ונראה שהגעת לשלב בו את אכן צריכה להעמיק את אמונתך ולהעלות אותה למקום יותר מבורר ובנוי.

לשם כך נכתבו ספרים רבים בענייני אמונה החל מתקופת הראשונים ועד לימינו אלו.

אני ממליץ לך ללמוד בספרים הללו (אולי עם חברה בוגרת), כמו למשל בחלק מהספרים של הרב אבינר (למשל 'שאל נא'), 'דע מה שתשיב לעצמך' של הרב קרוב, ספרי הרב ישראל הס.

כמו כן, יש חומר רב בהרבה אתרים, כמו למשל בזה של 'חברים מקשיבים' או של 'הידברות'.

בהצלחה במסע החשוב