אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/05/18 10:53 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול למה יש את המצוות? האם ה' ברא אותנו רק בשביל שנעבוד אותו ונקיים את המצוות שלו?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

זהו נושא רחב מאוד שנכתב עליו הרבה. אפשר לקרוא עליו בספרי אמונה רבים וכן באתרים כמו של 'חברים מקשיבים' ושל 'הידברות' ועוד.

על קצה המזלג - ה' לא צריך את העבודה שלנו במובן הזה שחסר לו משהו והוא משתמש בנו.

מה שכן, זה שמתוך הרצון שלו להיטיב לבריאה הוא ברא אותה במצב מסוים ונתן לה מגמה להגיע למקום מאוד גבוה. בדרך למקום המאוד גבוה הזה יש לעם ישראל תפקיד מאוד מאוד משמעותי, ואת התפקיד הזה אנחנו ממלאים על ידי קיום התורה והנאמנות לרצונו. זה אומר שבעצם הוא נתן לנו את התורה והמצוות לטובתנו, כדי שנזכה להיות שותפים איתו במגמה הגדולה הזאת. זה לא אומר כמובן שזה קל, אבל זה בהחלט נותן משמעות. זה דומה קצת ללוחם בסיירת שמקבל משימה קשה מאוד וחשובה ביותר. זה קל? ממש לא. אבל זה מאוד משמעותי ומאוד חשוב כשהוא יודע שכל כך הרבה תלוי בו ובביצוע המשימה.

מקווה שנתתי לך כיוון.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן