אמונה - המשך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/18 18:40 ז בשבט התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום!

בהמשך לשאלה ששאלתי את הרב, איזה עבודת תיקון אני צריך לעשות, התשובה שנתת לי היא כללית ביותר ואני מכיר את מעשה חכם ותם של רבי נחמן, אך מה אני צריך ללמוד למשל או איזה מעשים אני צריך לקחת על עצמי,

כדי לפרוט את זה ל״כסף קטן״, ״ברחל בתך הקטנה״,

מה אני צריך לעשות גם כדי לכפר על חילול השבת?

איזה עבודת המידות שייכת לכאן?

ועוד שאלה שהרב לא התייחס אליה אך גם שאלתי אותה האם לצאת לפגישות כאשר מציעים לי ״שידוך״, או שעליי לחכות עם תיקון המידות שלי ולפחות לעבור כברת דרך ורק לאחר עבודה של שנה שנתיים רק אז להתחתן?

אשמח שהרב יתייחס לכל הנושאים במכתב זה, בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המעשה שעליך לעשות - תשובה.

תשובה על קלקול העריות: הפורנו, השחתת הזרע ללא חשבון והדמיונות שהראש שלך מלא בהם.

לתשובה שלשה חלקים:

הכרה בחטא

חרטה

קבלה לעתיד

אני מתרשם שאתה עדיין לא מכיר בחטאך

לכן המשימה הראשונה שלך היא להבין עד כמה המצב שלך נורא!

לשם כך צריך להיות עם עצמך. לעשות חשבון נפש. להתבונן במעשים שלך מהצד.

תחשוב שיש מצלמה נסתרת שמצלמת אותך וגם את מחשבותיך,

כל האנשים היקרים לך ביותר:

אבא ואמא, סבא וסבתא, הרבנים שאתה מעריך, כולם רואים את כל מעשיך...

כאשר תרגיש בושה גדולה תדע שהגעת לשלב ההכרה בחטא.

מכאן ממשיך תהליך התשובה בדרך טבעית-פנימית:

כשתבין ותכאב את גודל הירידה שלך - ממילא תתחרט על כל מה שעשית.

מתוך החרטה תתפתח הקבלה לעתיד.

זהו תהליך שצריך לחזק אותו באמצעים חיצוניים,

כדי להצליח ב-"סור מרע" צריך להשקיע ב-"עשה טוב":

להתפלל בכוונה גדולה - אפשר להוסיף לתפילה בלחש בקשה לתיקון (ב'שומע תפילה' או ב'אלוקי נצור').

ללמוד תורה בהתלהבות. לא להתעסק בספרי מוסר מפחידים

אלא דווקא בדברים מחזקים: ללמוד על גודל הקדושה של כל יהודי.

ללמוד דברים מתוקים - כאלה שמעניקים לך רצון להיות אדם טוב וצדיק.

התהליך אינו פשוט, יש בתוכו עליות ונפילות, הצלחות וכישלונות.

כדי להצליח צריך להתמלא בגבורה ולהחליט שלא מוותרים.

מי שמחליט כך זוכה לסיעתא דשמיא ומצליח

אבל זה לוקח שנים!

באשר להצעת זוגיות:

אם בעוד מספר חודשים תרגיש שהתחלת תהליך תיקון

ויש כבר שינויים שאתה יכול להצביע עליהם

אז אתה יכול להיפגש.

בתנאי שתהיה הוגן וכיתחיל קשר קבוע* עם מישהי, אתה תשתף אותה במה שעובר עליך.

*אין צורך לשתף מיד בתחילת הקשר מפני שאם אחרי 3-4 פגישות אתם תיפרדו יהיה מביך מבחינתך ששיתפת מישהי ואין לכך שום הצדקה. נראה לי שיש מקום לשתף לקראת הפגישה 5-6 תלוי גם בתחושה שלך עד כמה מתפתח הקשר. ככל שיש הרגשה שנוצר קשר חזק, כך דחוף יותר לשתף באמת שלך.

בהצלחה