אי הגעה להלוויה מסיבות מסוימות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/07/17 17:14 כט בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לצערי היום סבתי נפטרה ואין ביכולתי להגיע להלוויה שלה בגלל שהיא בצפון ואני בירושלים וכידוע יש בעיות עכשיו בירושלים בגלל הבני בליעל...

אני כרגע בצבא ובצבא נותנים לי לצאת רק ל3 ימים לשבעה ואי אפשר להיות 3 ימים בשבעה אם ישנים שם בשבעה צריך להיות שם כל השבוע וכמו שאתה רואה לפי הצבא זה לא אפשרי...

אני ממש רוצה להגיע להלוויה לנחם את אבא שלי שנמצא שם כרגע והסברתי לו את המצב שאני לא מצליח להגיע להלוויה והוא מבין את זה, ואני לא רוצה שאנשים שם יחשבו שאני אגואיסט שלא אכפת לו משום דבר כי לא הצלחתי להגיע, כי אני בקושי מגיע לאבא שלי בגלל המרחק הגדול.. אני מקווה שהקדוש ברוך הוא יבין אותי ולא יכעס עליי שלא הגעתי להלוויה של סבתא שלי לתת לה כבוד אחרון... רציתי לשאול אותך מה עושים במצב כזה ? האם זהו חטא שאינני מצליח להגיע להלוויה והאם צפוי לי עונש בעתיד ? אני ממש מפחד ואני בוכה...

תשובה

בסד

שלום וברכה

צר לשמוע על פטירת הסבתא ומתוך המכתב שלך נראה הצער הגדול שיש לך על פטירת הסבתא.

בודאי שאין חובה להיות בהלויה כפי שבזמנים קדומים לא היו באים להלויה (לא היו רכבים). אבל מי שיכול מוסיף כבוד ומי שלא יכול אין כל עברה בעניין, ונראה שמי שלא יכול להגיע יוסיף תורה ותפילות לעילוי נשמתה. בכך תמצא האשה הכשרה מנוחה לנפשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ