איפה מדליקים חנוכיה ביחידת דיור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/12/17 11:30 כד בכסלו התשעח

שאלה

שלום לרב התחתנו לפני שבועיים ואנחנו גרים כרגע ביחידת דיור מעל הבית של ההורים .

אנו נמצאים שם רק כשאנחנו הולכים לישון בשעות מאוחורות וקמים בבוקר מוקדם כל אחד לעיניניו. רוב שעות היום אנחנו נמצאים בבית ההורים אוכלים שם מכבסים שם (אין לנו מכונת כביסה...) ובעצם חיים שם למעט שעות הלילה. היכן אנחנו צריכים להדליק נרות חנוכה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם במזל נאה וסימן יאה . יהי רצון שתשרה השכינה בביתכם.

מצוות חנוכה "נר איש וביתו" יחידת הדיור שלכם היא ביתכם שם אתם גרים ושם שורה השכינה. אין סיבה למה לא להדליק שם!

אדרבא, אתה מאיר את יחידת הדיור שלך את הבית שלך באור. במכון שבו אתה הולך לישון ובדרך כלל אתה מכבה את האור שם במקום הזה אתה מעלה אור גדול של חנוכיה ומקיים מצוות הדלקה "נר איש וביתו".ומכניס קדושה וברכה (תרתי משמע) הביתה!

תחשוב על זה.

וכדאי לך לערוך את הנרות בפתח ביתך בטפח הסמוך לפתו בכניסה ולהזמין את כל יושבי הבניין לשיר ורקוד ולשמוח על הניסים ועל הנפלאות שה' עשה לאבותינו בימים ההם בזמן הזה.

ואם בכ"ז אתם רוצים להדליק עם ההורים אז תשתתף איתם ב10 אג' (פרוטה) לפחות..

ואז תדליק עם ההורים ותצא חובה בברכה של ראש המשפחה שם.

חג שמח,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן