איסורים בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/07/17 15:01 ב באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת מדוע אסור לתכנן בשבת ואם מתכננים למה אומרים כי זה יתבטל?

אני לא יודעת אם זה אמת או לא (יכול להיות שבגלל שחשבתי על התכנון יותר מידי או לא האמנתי שזה יקרה כך קרה) אבל יצא לי כמה פעמים שתכננתי בשבת דברים למוצ"ש והם לא קרו, למשל הם התבטלו פתאום למרות שסוכם שהדבר יקרה.

בנוסף הייתי רוצה להבין מאיפה בא האיסור הזה ולמה אם מתכננים זה מתבטל ואם כן אילו דברים מותר לתכנן/להגיד ביום שבת שאכן יקרו לאחר שבת.

בברכה,

הודיה

תשובה

שלום

נאמר בישעיה 'וכיבדתו מעשות דרכיך ממצוא חפצך ודבר דבר', מכאן למדו רבותינו את איסור זה.

מה שנעשה באיסור דרבנן אין בו סיעתא דשמיא.

מותר להרהר לעשות כך וכך בחול, אך אסור לומר כן.

כל טוב