איך אני יודע אם אני חסום זיווג ? ומה התפילה להתפלל בשביל להכיר זוגיות ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/11/17 23:36 א בכסלו התשעח

שאלה

שלום

כבר המון זמן אני לא מצליח למצוא זוגיות ! .

ואני לא יודע מה לעשות או מה התפילה להתפלל ואין לי מושג אם אני חסום בזוגיות אני אדם מסורתי שומר שבת .

אשמח אם תעזרו לי לדעת מה עליי לעשות .

בתודה דודו

תשובה

שלום

אני לא יודע מה זה "חסום בזוגיות".

אני כן יודע שאם אדם מנסה הרבה זמן להשיג משהו (ובמיוחד משהו חשוב כמו זוגיות) ולא מצליח, אז אחת מהשתיים - או שהקב"ה רוצה שהוא ימשיך לנסות ולהתאמץ, ואולי עוד לא הגיע הזמן, או שהוא צריך סיוע מגורם מקצועי, בכדי לשחרר משהו רגשי שחסום אצלו, ומונע ממנו להצליח למצוא ולמצות את הקשר הנכון.

שתי האפשרויות אינן סותרות.

אם זה נשמע לך רלוונטי אליך, הייתי מציע שתפנה לבקשת סיוע ממישהו מקצועי (על בסיס המלצות), שמבין בתחום הרגשי, ושיוכל לסייע להבין את עצמך ואת מה שחוסם אותך.

במקביל כמובן להתפלל לה' בלשונך ממש. פשוט לומר לו את אשר על ליבך, ולהעזר כמובן בפרקי תהלים.

בנוסף, כדאי לקבל על עצמך התקדמות מסויימת בעבודת ה' ולתת צדקה.

ותשובה ותפילה וצדקה, ביחד עם ההשתדלות המעשית יעבירו בע"ה במהרה את רוע הגזירה.