אוכל לחתול שספק אם עבר עליו הפסח

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 30/04/17 10:28 ד באייר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

עשיתי מכירת חמץ דרך האינטרנט

לא פירטתי בדיוק איפה החמץ מוחזק .

קניתי לחתול שלי אוכל שכתוב עליו ללא חמץ אך כשעשיתי את המכירה נראה לי נזכרתי רק אחרי השעה שנעשתה המכירה אך לפני שנכנס החג לכוון שגם האוכל של החתול נכלל במכירה.

יכול להיות שנזכרתי ממש קצת אחרי המכירה כלומר אולי אפילו פחות משעתיים לאחר השעה שכתוב היה שנעשית המכירה. ואכן לפני שנכנס החג ארזתי את האוכל הלא כשר לפסח של החתול בשקיות ותקעתי אותו איפשהו.

האם כעת מותר להשתמש בו או שהוא נקרא חמץ שעבר עליו הפסח בגלל ששכחתי לכוון עליו?

תשובה

שלום

במידה והגוי היה מגיע בפסח לקחת את החמץ מביתך, האם היית אומר לו גם על לאוכל החתול? נראה שכן, ולכן אין בעיה.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה