אדם עם פיגור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/11/17 17:32 א בכסלו התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה בנוגע לבן אדם אם פיגור,

גר אצלנו בשכונה אדם שיש לו פיגור שמעתי שאם מבקשים ממנו ברכה אז יש סיכוי גדול לקבל ברכה אתה יכול בבקשה להסביר לי (הקטן שבקטנים) את כל הנושא הזה וסגולות בקיצור הכל.

תודה

תשובה

שלום.

חז"ל אומרים - "אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך' - כלומר, אסור לזלזל אפילו בברכה של אדם פשוט, כי ברכה היא פועלת. אבל בוודאי שככל שאדם יותר גדול במידות, ביראת שמים, בתורה ובמצוות, כוחו הרוחני וקרבתו לה' גדולים יותר, וממילא ברכתו פועלת יותר.

אני לא יודע על יתרון של ברכתו של אדם עם מגלבה שכלית על פני ברכת אדם אחר.

והעיקר שהאדם ידאג שהוא עצמו יהיה מבורך על ידי בחירתו הטובה, יראת השמים שלו, מידותיו ותורתו.

כל טוב