מתכננים מטבח חדש? כדאי שתתכוננו מראש

כמה כיורים תרצו? באיזה גובה הבשלן של הבית? ומהו משולש הזהב של המטבח? אם אתם בונים מטבח חדש או משפצים, יש כמה כללים חשובים שרצוי לעבוד איתם, ואל תשכחו לבדוק כמה סכו"ם יש לכם

חדשות כיפה אביטל ושירה 08/11/17 12:22 יט בחשון התשעח

מתכננים מטבח חדש? כדאי שתתכוננו מראש
מטבח, צילום: דעאל סבטייה

"המטבח הוא לב הבית", זהו משפט הפתיחה שאנחנו שומעות לפני כל שיפוץ. בין אם אתם מבשלים בו באופן קבוע ובין אם לא, המטבח משמש למקום מפגש משפחתי. כשמגדירים את מטבח החלומות שלנו אנחנו בדרך כלל יודעים מה העיצוב החיצוני והאווירה שאנחנו רוצים הפעם.

מטבח

מטבח צילום: נועם פיינר

נרצה לתת לכם טיפים על חשיבות השלבים בתכנון הפונקציונלי של המטבח, על מנת שיהיה מקום לכל הדברים שחשובים לנו בו. 
להלן מספר שלבים בתהליך השיפוץ, וטיפים למה כדאי לשים לב:  

השלב הראשון הוא בניית הפרוגרמה:  
שלב זה הוא השלב הבסיסי ביותר, שלב של השקעה מהזמן שלכם ומחשבה שלכם.
לשם כך נתחיל בשאלות הבסיסיות:

  • האם המטבח שומר כשרות?
  • מה גובה המבשל העיקרי? (לפי זה נחליט מה גובה משטח העבודה)
  • האם המבשל הוא ימני או שמאלי?( לפי זה נמקם את המדיח)
  • רשימת מלאי של הכלים/סכו"ם 
  • האם רוצים כיור אחד/כפול/כיור סטנדרט ( 60 ס"מ)?
  • האם רוצים תנור סטנדרט/ תנור כפול / תנור משולב? 
  • האם רוצים כיריים חשמליות/ גז?
  • האם רוצים מיקרוגל אינטגרלי/מוסתר?
  • האם רוצים מתקן לייבוש כלים( אם כן אין לשים כיור מתחת לחלון)?
  • מדיח 60 ס"מ או 45 ס"מ?

על מנת לתכנן מטבח מושלם עבורכם, חשוב מאוד לחשוב על כל הפרטים הכי קטנים. 
יש לכתוב את כל המידות של מוצרי החשמל, כמויות הסירים/המחבתות והסכו"ם, הספרים וכל מה שאתם מתכננים להכניס למטבח.
לאחר שיש לנו את כל הנתונים היבשים עוברים לשלב השני.

מטבח

מטבח צילום: נועם פיינר

השלב השני הוא תכנון המטבח:
לאחר שרשמנו לפנינו את כל הדברים שחשובים לנו, ניתן להתקדם שלב נוסף בתכנון המטבח. 

  • משטח העבודה הוא אחד החלקים הכי חשובים במטבח. אם לא תתכננו נכון את משטחי העבודה לא יהיה נוח להשתמש במטבח. ישנם כמה פרמטרים שיש לקחת בחשבון:

אורך מינמלי בין משטח עבודה לבין פונקציות המטבח הינו 60 ס"מ.  

משולש הזהב מתייחס לשלוש פונקציות במטבח: כיריים- כיור- מקרר. כאשר נציב את שלושת הפונקציות בצורת משולש במטבח, נקבל את התכנון הנכון והפונקצונלי ביותר.   

כיורים- טעות נפוצה בקרב מטבחים של שומרי כשרות היא לפצל את הכיור בכל מחיר, אפילו על חשבון משטח עבודה ואחסנה נוחים. אנחנו ממליצות בחום לבדוק האם המטבח שלכם מספיק גדול ומאפשר פיצול כיורים. 

אם המטבח גדול יש  לקרב בין הפונקציות בכדי שיהיה נוח לעבוד.  

גובה המבשל- מהו הגובה הנכון למשטח העבודה עבורכם? האם רוצים גובה משטח שיש סטנדרט? (נע בין  91-88ס"מ)  אם אתם לא רוצים סטנדרט, יש לקחת בחשבון שאם תמכרו את הנכס דבר זה יוכל להוות בעיה לקונים הפוטנציאלים. 

מטבח

מטבח צילום: שקד שנס

  • אחסון - אחסון במטבח מתחלק לשניים, אחסון כלים ואחסון מזון. שאר האזורים מתייחסים למשטח העבודה עליו כבר דיברנו. אם לא נארגן נכון את האחסון, לא יהיה טעם למשטח העבודה כי הוא יתמלא בכלים ומזון. 

עומק הארונות - ארונות תחתונים צריכים להיות בעומק 62 ס"מ וארונות עליונים 32 ס"מ. בעומק זה ניתן לאחסן בשתי שורות וכך מרוויחים מקום. 

מגירות נשלפות - יעזרו לכם לעשות סדר במטבח, לא תצטרכו לחפור בכדי למצוא כלי אבוד - הכלי ייצא אליכם. אך מבחינת מחיר, עלות מגירה כמעט כפולה ממדף קבוע.

חלוקה נכונה של הארונות - אחרי שרשמתם כמה כלים/סכו"ם יש לכם, הגיע הזמן לכתוב על גבי השרטוט איפה אתם ממקמים כל דבר בכדי לראות שהכל נכנס כמו שצריך ואיזו חלוקה של מגירות כדאי ליצור. לדוגמה: מגירת סכו"ם עם חלוקה פנימית, מגירה לתבלינם ובקבוקים, מגירות למזווה, מתקן לייבוש כלים.

מטבח

מטבח צילום: דעאל סבטייה

לסיכום,
מטבח מחלפים בממוצע כל 15 שנה, זהו הרהיט הכי שמיש ויקר שיהיה לכם בבית. ממליצות בחום להשקיע בכובד ראש בשלב התכנון ולהיעזר בבעלי המקצוע המתאימים.

אביטל ושירה מעצבות כבר למעלה מעשור, הן מתמחות בתכנון ועיצוב פנים של בתים פרטיים, מבנים עסקיים וכן שיפוצי בתים קיימים.
avitalandshira@gmail.com, אביטל-0504448656 ,שירה-0545610091

מטבח

מטבח צילום: דעאל סבטייה