5 טיפים למניעת המשבר הזוגי של אחרי החגים

תקופת חג הפסח מוכרת כתקופה מורכבת וקשה למשפחה. החל מסיום חג הפורים ועד לתום ימי חול המועד, נמצאות משפחות רבות בתקופה מאתגרת ומתוחה. תקופה שיכולה להוביל לגדילה ולהתפתחות או לחלופין להיחלשות התא המשפחתי, אז איך אפשר להיערך לאתגר? היכנסו לקריאה!

חדשות כיפה נדב נישרי 26/03/18 21:07 י בניסן התשעח

5 טיפים למניעת המשבר הזוגי של אחרי החגים
בני זוג במריבה, צילום: shutterstock

הניסיון מראה שמשפחות בהן מערכת היחסים בין ההורים אינה תקינה וחזקה, חוות במהלך החג התפרצות של כל התחלואים והקשיים שבזוגיות. כך דווקא בתקופה האמורה לייצג משפחתיות ושיתופיות, מוצאים את עצמם בני הזוג, נאבקים זה בזו. הדיסוננס בין הקושי בתוך המשפחה לבין התחושה שהדשא של השכן ירוק יותר, מוביל הורים רבים, לוותר על הניסיון לשקם ולבנות את היחסים ולקבל את ההחלטה להתגרש ולגדל את הילדים בשני בתים שונים.

ההבנה שמדובר בתקופה קשה לזוגיות, צריכה להוביל את בני הזוג הרוצים להימנע מהקצנת המשבר, לגבש מנגנון ולצבור כלים שיעזרו לשניהם לצלוח את התקופה בשלום. כל זה מתחיל בשינוי הגישה. שינוי לגישה הרואה במשבר הזדמנות לשיפור ולאו דווקא איום משתק. כאשר אנו מסגלים לעצמנו גישה הרואה במשבר הזדמנות, נפתחות בפנינו דלתות ואפשרויות רבות. כאשר אדם נקלע לעימות או למשבר עם אדם יקר, הוא יכול לבחור לראות  בסיטואציה הזדמנות להכיר פן חדש אצל אותו אדם. אמנם, כאשר יש משבר במערכת היחסים, אנשים נוטים להתעסק יותר בעצמם ובצרכים שלהם ונוטים לעשות דמוניזציה לצד השני. האתגר הוא לנסות ולהבין את האינטרסים העומדים מאחורי הדברים שהוא אומר (מה נאמר לעומת איך נאמר). אחרי שנבין את האינטרסים של הצד האחר, נוכל לבחון האם האינטרסים של האחר סותרים או פוגעים באלו שלנו. פעמים רבות כאשר מסתכלים על הדברים מזווית ראייה זו, מגלים שעל אף התחושות הקשות, בעצם המטרות של שני בני הזוג, דומות ומשותפות והבעיה נובעת בעצם מחוסר תיאום לגבי התהליך להגיע ליעדים המשותפים.

אחרי שסיגלתם את הגישה המכילה והמבינה הרואה במשבר הזדמנות לצמיחה וליצירת שיתוף פעולה מחודש, אתם מוזמנים להכיר 5 כלים פשוטים ויעילים שיעזרו לכם לצלוח את החג בשלום.

  1. דברו עם הצד השני – קחו את בן/בת הזוג לשיחה ואמרו לו שאתם יודעים שמדובר בתקופה מורכבת ושכדאי שתמצאו דרך לשתף פעולה ביניכם במהלך החג.

  2. הגדירו חלוקה ברורה של ימי הורות – פתחו את לוח השנה ותאמו ביניכם מי נמצא עם הילדים מתי ומי נמצא בעבודה. שימו לב להשאיר לכל הורה זמן לבד עם עצמו וזמן בו כל המשפחה נמצאת ביחד עם שני ההורים.

  3. חלקו תפקידים – מי מסדר, מי מנקה, מי לוקח את הילדים, מי עושה קניות. עשו רשימת מטלות ברורה ומפורטת וחלקו ביניכם את האחריות. שימו לב לכך שלשני ההורים יהיה קשה במהלך החג ולכן החלוקה בעומס צריכה להיות הוגנת ושוויונית ככל האפשר.

  4. הימנעו מנסיעות ארוכות – ריבים גדולים פורצים בנסיעות ארוכות. אם אי אפשר להימנע מנסיעות ארוכות, הקפידו לעצור להתרעננות בכל חצי שעה או שעה.

  5. התעמקו יחד עם בני המשפחה במשמעות המשפחתית של החג. דברו ביניכם ועם הילדים על חשיבות המשפחה ועל חשיבות הקשר הטוב בין ההורים והילדים.

 

 

נדב נישרי - מגשר ומנהל מקצועי של מרכז "הדדין" לגישור עסקי וגירושין ומחבר הספר "להתגרש בשלום".