7 האושפיזות שלנו

הלכה, אקדמיה, אמונה ושידוכים: בחרנו שבע אושפיזות של דורנו, גדולות בתורה ובמעשים, שהיינו שמחות להזמין לסוכה שלנו

חדשות כיפה מערכת משלך 08/10/14 11:32 יד בתשרי התשעה

7 האושפיזות שלנו
Shutterstock, צילום: Shutterstock

אסתי רוזנברג

הרבנית אסתי רוזנברג ייסדה את אחת המדרשות הגדולות והמפורסמות בארץ, מגדל עז, ועומדת בראשה, לאחר ששימשה כר"מית במדרשת ברוריה. כיום מתגוררת באלון שבות, חברה בהנהלה הארצית של בני עקיבא ומעבירה שיעורי תורה רבים במדרשה וברחבי הארץ. פרט לעיסוקה בתורה, היא משתתפת בקבוצות שיח שלום בין דתיים וחילוניים, ימניים ושמאלנים.

לכתבות נוספות:

מתפללות ושוות: בתי כנסת שמזמינים נשים, ברחבי הארץ

קישוטי סוכה מיוחדים, מתוקים וגם אכילים

בלי "בקרוב אצלך": 10 הדברות לאירוח ילדים רווקים בחג

ימימה מזרחי

שיעורי "פרשה ואישה" של הרבנית-הגורו-עורכת הדין-הטוענת הרבנית, ימימה מזרחי, החלו בביתה בשנת 2001, ומאז מספר השומעות רק הולך וגדל וכולל כיום אלפי נשים. השיעורים מיועדים לנשים בלבד וההשתתפות בהם כרוכה בתשלום סמלי. ההרצאות עוסקות בפרשת השבוע במבט נשי, תוך בקיאות במקורות תורניים ותלמודיים. הם נוגעים בנושאים כמו מעמד האישה ותפקידה, שלום בית, הורות וזוגיות, וגם אקטואליה המקושרת לפרשת השבוע, והכל בסגנון רגיש והומוריסטי. היא מעודדת נשים לטפח את עצמן ואת הופעתן ולהשקיע בכך זמן וגם כסף. השיעורים משוכתבים ע"י יקרת פרידמן ומופצים לאלפי נשים, דתיות לאומיות, חוזרות בתשובה, חרדיות ואף חילוניות, וגם מי שמבקשת ברכה או עצה טובה תמצא אצלה את מבוקשה.

(צילום: יחצ)

מלכה פיוטרקובסקי

אשת ההלכה/הרבנית, עמדה בראש מדרשת לינדנבאום וכראש תוכנית ההלכה במקום, זכתה לתואר ד"ר לשם כבוד מאוניברסיטת בר אילן ונבחרה לחברה בועדת סל התרופות, כנציגת הציבור בתחום ההלכה. הוציאה לאחרונה את ספרה "מהלכת בדרכה" בו היא בין השאר מתייחסת לתכנון משפחה כחובה הלכתית ועוסקת בסוגיות שנחשבות לטאבו בציבור הדתי, כגון תפילין לנשים. הספר עורר מהומה רבה, נחטף מחנויות הספרים וכבר זכה למהדורה שנייה.

דנה תירוש

הרבנית דנה תירוש עומדת בראש מכון בנין שלם, החלה את המהפכה של כנסי הנשים ושימת המשפחה במרכז. לפני כעשרים שנה למדה מהרבנית חנה טאו באופן אישי כיצד להדריך כלות, ולאט לאט הקימה יחד עם בעלה הרב אוהד תירוש מרכז להדרכת חתנים וכלות. לפני כשש-עשרה שנה יזמה את כנס בנין שלם הראשון, אליו הגיעו מאות נשים. מאז קם מכון בנין שלם, בראשותה, והוא עוסק בלימודי משפחה - זוגיות, חינוך ילדים, העצמה אישית בתוך המסגרת המשפחתית, רווקות, הדרכת כלות בקורסים נרחבים ועוד. מזה כשש עשרה שנה היא מפיקה בכל קיץ כנס גדול בבנייני האומה, אליו מגיעות אלפי נשים ללמוד את תחומי המשפחה, לקבל ייעוץ ועוד.

חנה דרייפוס

חנה דרייפוס למדה שלוש שנים בבית המדרש במגדל עז, ארבע שנים במכון התלמודי הגבוה במת"ן ושנה בתוכנית ההלכה לנשים בבית מורשה. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ופילוסופיה ותואר שני בתלמוד. כיום היא מלמדת גמרא ומחשבה במסגרות שונות, וכחלק מהמהפכה השקטה של תלמידות החכמים הנשיות בחברה הסרוגה - משמשת כ"רב" של התיכון לבנות 'פלך' בירושלים.

חנה הנקין

הרבנית חנה הנקין היא ראש מדרשת "נשמת". את התואר השני שלה הוציאה מקולג' 'סטרן' בארה"ב, ביהדות, הוראה וסוציולוגיה. את התואר הזה, אגב, כמעט לא קיבלה - בגלל הרמה הגבוהה של העבודה שהגישה, הבוחנים טעו לחשוב שהיא נכתבה על ידי בעלה. השניים עלו לארץ, לימדו בתיכון מקיף בבית שאן עד שהוא מונה לרב אזורי והיא הצטרפה לפעילות במועצה הדתית. בשנת תש"ן הקימה את מדרשת "נשמת" בירושלים, שהיום מונה מעל ל-150 תלמידות. החזון שלה, לפתוח את שערי לימוד התורה הגבוה לנשים, הלך צעד נוסף קדימה עם פתיחת תוכנית "קרן אריאל" להכשרת יועצות הלכה בהלכות טהרת המשפחה ובריאות האישה.

דנה סליי

הרבנית דנה סליי עומדת בראש מדרשת 'הרובע' בעיר העתיקה בירושלים, המובילה את תלמידותיה בדרך הראי"ה קוק ובנו הרב צבי יהודה קוק. יחד עם זאת נחשפות בנות המדרשה למגוון לימודי בתחומי מוסר, מחשבה, תנ"ך ועוד. הן אף לומדות הלכה ממקורה, גמרא, ראשונים ואחרונים עד לחיי היומיום, על הפן המעשי ווהפן הרוחני שבה. הרבנית סליי היא תלמידתה של הרבנית חנה טאו זצ"ל, אישה פורצת דרך בזכות עצמה ותלמידתו של הרב צבי יהודה קוק. מרצה במסגרת 'בניין שלם' וכן פעילה בנושא שידוכים במגזר הדתי-לאומי.

את מי הייתם מוסיפים לרשימה? איזו אורחת מיוחדת הייתם רוצים להזמין לסוכה שלכם? ספרו לנו בתגובות

הכתבה באדיבות אתר 'משלך'

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן