הרב פירון: "שנים הטפתי לתלמידיי על מנהיגות, עכשיו הגיע תורי"

במסיבת עיתונאים משותפת עם יאיר לפיד הודיע הרב שי פירון על כניסתו לחיים הפוליטיים, במקום השני ברשימת "יש עתיד". הרב פירון חתם את דבריו בתפילת הדרך שנשא בהתרגשות ניכרת

חדשות כיפה אורי פולק, כיפה 28/10/12 11:58 יב בחשון התשעג

הרב פירון: "שנים הטפתי לתלמידיי על מנהיגות, עכשיו הגיע תורי"
יש עתיד, צילום: יש עתיד

הרב שי פירון ויאיר לפיד קיימו היום (א') מסיבת עיתונאים משותפת בתל אביב, בה הודיע לפיד כי הרב פירון יתמודד למקום השני ברשימת "יש עתיד" בבחירות לכנסת הבאה. הרב פירון, ראש מוסדות ישיבת פתח תקווה, הודיע על פרישה מהובלת הישיבה ומתפקידו הנוסף כמנכ"ל תנועת "הכל חינוך".

לפיד ציין כי "הסיבה שהרב פירון ואני עומדים פה ביחד היום, כמנהיגיה של אותה מפלגה, מפני ששנינו מאמינים שאפשר וצריך לעצור את התהליך המסוכן של התפצלות החברה הישראלית לשבטים וקבוצות, שכל אחד מהם אומר לעצמו, 'אני דואג רק לעצמי ולמקורבי, ואין לי מחוייבות לאחרים'. שנינו פה מפני שאנחנו שותפים לדאגה העמוקה מכך שהפוליטיקה הישראלית הישנה לקחה את התהליך הזה צעד אחד רחוק אף יותר, והפכה אותו לשיטה - שיטה שבה הפוליטיקאים דואגים רק לעצמם ולסקטור שלהם, ואינם זוכרים שתפקידם הוא לדאוג לכלל הציבור, למעמד הביניים הישראלי, דתיים כחילונים, לאנשים הטובים שמשרתים, עובדים, משלמים מיסים ואינם גומרים את החודש".

("החינוך הוא המפתח", הרב פירון ולפיד, היום. צילום: יש עתיד)

"שנינו מאמינים גם שהחינוך הוא המפתח הגדול לעתידה של החברה הישראלית", הוסיף לפיד, "כאחד מאנשי החינוך החשובים בישראל, שי קידם ויקדם גם בכנסת ובממשלה חינוך שאינו עוסק רק בהישגים אלא גם בערכים וגם בעיצובו של העתיד הישראלי. אנחנו עומדים פה ביחד מתוך אמונה שהמשותף בינינו הוא מה שמגדיר אותנו, ומפני ששנינו מתנגדים בכל לבנו לפוליטיקה של הפרדה וחשדנות. אנחנו מאמינים שתפקידנו בעולם, כמו גם תפקידה של "יש עתיד" כמפלגת מרכז אמיתית, הוא ליצור ראש-גשר בין הציבורים השונים המרכיבים את מדינת ישראל ולהזכיר להם בכל יום מחדש שיש לנו ערכים משותפים, זכרונות משותפים וגורל משותף".

הרב פירון, שנשא בסוף דבריו את תפילת הדרך בהתרגשות שניכרה בקולו ועל פניו, אמר במסיבת העיתונאים כי "הגיע הזמן להפסיק להשתמש בשנאה ובקיטוב, להיפרד מהשנאה הזו שפירנסה את הפוליטיקה ולדבר על עתיד של לא רק מה יקרה לי, אלא באיזו מדינה יחיו הילדים שלנו והדורות הבאים. הגיע זמן לדבר על חיבור ומתוך חיבורים שונים לייצר חברה ישראלית שמורכבת מאנשים שהדאגה לעתיד חשובה יותר מהדאגה לעצמם".

הרב פירון ציין כי מערכת החינוך נמצאת בקריסה. לדבריו, "היא איננה מספקת עתיד מפתח שכולל ערכים וכלים שיובילו לעתיד טוב יותר. אנחנו מדברים על חברה שבה לימודי הליב"ה כבסיס לאתוס לאומי הפסיקו להיות תנאי לתקצוב. בתי הספר בהם לא לומדים ליב"ה החליטו מי ילמד מה ובכך הם מחריבים ביד גסה את העתיד של כולנו. מערכת החינוך חייבת לחזור למובילות: לחזק את חשיבותם של לימודי הליב"ה, שתקציב החינוך יהיה שוויוני יותר, שלא יקרה עוד שילד שנולד נדע מראש מה יהיה מעמדו ומה יהיה עיסוקו ותשפר את מעמד המורים".

"הפסקנו לדאוג ליחד והתחלנו לדאוג לאני", טען הרב פירון, "הגלותיות לא השתחררה מאיתנו ואנו מרגישים שאם לא נגביה את החומות ונדבר סרה באחר לא נוכל לשמר את הכוח שלנו כקהילה פוליטית. כואב לי לחיות במדינה שבה בעבר דיברו על מדינת מופת ובמקום האתוס המיוחד הזה המדינה עוסקת בעיקר בפירודים. הדרך שלנו היא קשה, יש לנו שאלות קשות שאנו לא מתעלמים מהן, אבל אנחנו חושבים שהדיבור המשותף הוא הכלי שבעזרתו נוכל להביא לשינוי".

לדברי הרב פירון, "היהדות שייכת לחברה כולה וזה חלק מהתפקיד שאנו נוטלים על עצמנו. באנו לשליחות והאתגר הזה והתפקיד הזה נובע משום שבמשך שנים ארוכות הטפתי לתלמידי שצריך לקחת מנהיגות ועכשיו כנראה שהגיע תורי. אנחנו עושים זאת בשמחה ובהרגשה שזה מה שצריך לעשות".