8 רעיונות שיהפכו את החג למשפחתי ומוצלח יותר

איך לתכנן נכון את החג? אורה פולק מסבירה מהם תנאי הסף לפעילות מוצלחת עם הילדים, נותנת רעיונות לפעילויות קונקרטיות שיהיו כיפיות לכולם ומזכירה גם להורים לקחת ערב לתחזוק הזוגיות

חדשות כיפה אורה פולק 14/12/17 12:10 כו בכסלו התשעח

8 רעיונות שיהפכו את החג למשפחתי ומוצלח יותר
חנוכה עם הילדים , צילום: shutterstock

חנוכה הוא חג מקסים, יש בו משהו משפחתי ואינטימי כמו שאין באף חג אחר. אולי זו העונה החורפית, אולי זו האש, אולי סיפור הגבורה ואולי כולם יחד… הילדים בחופש ואילו אנחנו ההורים (חוץ מהורים העובדים במערכת החינוך) ממשיכים בשגרת יומנו וצריכים למצוא את הדרך לייצר חג שיעבור בטוב ובנעימים לכולנו.

איך עושים את זה?

8 רעיונות קטנים-גדולים שיעשו לכם ההורים את ההבדל בין סתם חג חנוכה לחג חנוכה מוצלח: 

1) תכנון -

הסוד הוא בתכנון. ככל שתהיו מתוכננים מראש ותדעו אתם וגם הילדים איך עתיד להיראות החג שלכם, מה תעשו מידי יום, מי יהיה עם הילדים, איפה, כמה ולמה, כך יהיה יותר קל לצלוח את החג עצמו. במהלך החג לא תהיו טרודים במציאת תכניות ותעסוקה לילדים, פתרונות השמרטפות כבר יהיו מסודרים מראש, כל שתצטרכו לדאוג לו הוא להוציא את התכנון אל הפועל.

2) גיוון -

בחנוכה ישנם 7 ימי חופשה שמתוכם יום אחד הוא שבת. זהו זמן לא ארוך מידי בכדי שהילדים יתחילו לטפס על הקירות מרוב שעמום. אבל יחד עם זה, נדרשת מכם מחשבה ויצירתיות. עשו מאמץ שהתכנית שאתם מתכננים תהיה מגוונת, מעניינת ומתאימה לגילאי ותחומי העניין של הילדים שלכם.
אין צורך להוציא סכומי כסף גבוהים בכדי שלילדים יהיה כייף ומעניין, ממש לא. אפשר לצ'פר בתכנית אחת איכותית שעולה מעט יותר ממה שאתם רגילים להוציא על פעילות לילדים, וכל שאר התכניות והפעילויות יכולים להיות מהנים לא פחות בעלות מינימלית.

3) רעיונות לפעילויות שונות -

אם שני ההורים עובדים, ניתן לתאם מראש עם בייביסיטר או עם סבאסבתא, ושגם ההורים יקחו בתורנות יום חופש כל אחד או שהילדים הגדולים יכולים להירתם ולהשגיח על הצעירים יותר.

  • הצגה (חנוכה הוא חג ההצגות וב"ה יש מבחר הצגות איכותיות ויפות לקחת את הילדים ולצפות) תהיה התכנית היקרה יותר ואילו בשאר הימים ניתן לפעול בתוך הבית או מחוצה לו בעלויות נמוכות.
  • יום  בו נבשל ארוחת ערב חגיגית לזמן בו כולם יתכנסו ויגיעו הביתה.
  • יום בו ניצור בחומרים שמזמן לא יצרנו איתם (כל משפחה והחומרים אליהם נחשפה פחות לאחרונה): חימר, ציור בצבעים מיוחדים, ציור על קנווס וכו'. אפשר ללכת יחד עם הילדים לחנות היצירה ולבחור ביחד את החומרים איתם ניצור.
  • יום בו נזמין בן דוד או שניים אלינו הביתה ופשוט נהיה יחד, נאכל, נשחק משחקי קופסה, נרכב על אופניים. יום פשוט אבל שונה וכייפי.

4) הדלקת נרות -

נתכנן את הדלקת הנרות היומיתכך, שבפני עצמה תשמש כתכנית מעניינת עבור כל המשפחה. נזמין אורחים, משפחה או חברים, ניסע להדליק אצל בני משפחה אחרים, נכין תכנית לזמן הדלקת הנרות: חידונים לחנוכה (ניתן למצוא בהמונים ברשת), משחקי סביבונים, קריוקי משפחתי ועוד.

5) אנרגיה חיובית ושמחה -

כשההורים נמצאים במצב רוח חיובי ושמח, הדבר מקרין על כל הבית, גם אם לא עושים הרבה במהלך היום. כל האנרגיה מסביב היא טובה ושמחה, כל המשפחה נדבקת בעניין וכולם בטוב. האווירה שניצור אנחנו ההורים היא כל כך חשובה עבור הילדים שלנו, שבקלות יכולים ליפול למקום המתלונן והמקטר...

6) יצירתיות -

כמו בכל תחום, גם כאן. ככל שאנחנו ההורים נהיה יותר יצירתיים כך נצליח להקפיץ את הזמן המשפחתי ולהפוך אותו למעניין יותר, לכזה שכל הילדים ירצו לקחת חלק בתכנית המשפחתית. 

7) סבלנות -

אתם יכולים לתכנן, להתאמץ ולהשקיע אבל ברגע האמת פתאום הילד הזה לא מרגיש טוב, השני לא מפסיק לבכות, הגדולה בכלל לא מוצאת בגד לצאת איתו… סבלנות. משפחה היא סך של מס' אנשים שחייבים להתחשב אחד בשני ולבוא אחד לקראת השני. ככל שאנחנו ההורים נשדר סבלנות אמיתית כך לילדים יהיה קל יותר להצטרף אלינו ויהיו פחות חיכוכים ומתחים.

8) תפנקו את עצמכם בקטע הזוגי -

כהורים אנחנו רגילים לפני הכל לחשוב על הילדים שלנו: מה יעשה להם טוב, מה יעניין אותם, איך יהיה להם נעים. בחג החנוכה הקרוב אתם ההורים דואגים ערב אחד לעצמכם. יוצאים לבד, נפגשים עם חברים - מוצאים פעילות נעימה ומהנה עבור שניכם וחוזרים הביתה מלאים באנרגיה ובהתחדשות.
חג חנוכה שמח, מאיר ומשפחתי.
 

אורה פולק, .M.A טיפול באומנויות, מטפלת בפסיכודרמה ומנהלת "יוצרות" - המקום לאימהות מובילה, יוצרת ושמחה. 0525-802176, חפשו בפייסבוק yotzrotcenter


לטורים הקודמים

אורה פולק

אורה פולק צילום: באדיבות המצולמת