פרויקט של תעסוקטיף: סיוע לבנות אתיופיות ללמוד סיעוד

ארגון 'תעסוקטיף' הוא כבר לא רק סיוע למגורשי גוש קטיף למציאת עבודה. בשנים האחרונות עוסק הרב יוסף צבי רימון בשלל פרויקטים חברתיים הנותנים מענה לבעיות נוספות כגון: עבודה לנערות מהעדה האתיופית, מציאת עבודה לחיילים נזקקים ועוד. הרב רימון: "היד עוד נטויה לפרויקטים נוספים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/08/16 16:04 ד באב התשעו

פרויקט של תעסוקטיף: סיוע לבנות אתיופיות ללמוד סיעוד
תעסוקטיף, צילום: תעסוקטיף

לפני שבוע חשף ראש מנהלת השירות הלאומי אזרחי, שר שלום ג'רבי כי ישנן עמותות וארגונים שמסרבים לקבל לשורותיהן בנות מהעדה האתיופית. מי שמנסה להתמודד עם הנושא זהו ארגון תעסקוטיף שהוקם כדי לסייע למגורשי גוש קטיף במציאת עבודה חדשה. אחד הפרויקטים החדשים של הארגון, שסיים לאחרונה את תקופת הפיילוט נקרא 'אחותינו' והוא פותח דלת חדשה בחברה הישראלית לצעירות יוצאות אתיופיה להשתלב במעגל הסיעוד בארץ.

בתעסוקטיף מספרים כי "נשים צעירות ממוצא אתיופי שיכולות להיות אחיות נהדרות ולהשתלב במערך הרפואה בארץ לא הגיעו לרף ציון הפסיכומטרי הדרוש ונאלצו עד לפתיחת הפרויקט לוותר על החלום, בעזרת הפרויקט הן משתלבות בלימודים ומקבלות את הליווי הצמוד לאורך כל הדרך. התוכנית היא פרי שותפות בין תעסוקטיף ונשות הדסה, האוניברסיטה העברית ובית הספר לסיעוד ע"ש הנריטה סאלד".

שיתוף פעולה נוסף, במקרה הזה עם צה"ל, הוליד לאחרונה פרויקט נוסף בשם 'תעסוחיל' המעניק לחיילים שנדרשים לשאת בעול פרנסת הבית לקבל משרות מותאמות לצרכיהם במגוון רחב של עסקים, בזמנים שהצבא מאפשר להם לעבוד בתוך כדי השירות. חיילים שמקבלים אישור עבודה ועובדים במתכונת של 'שבוע-שבוע' מתקשים לעיתים למצוא עבודה במתכונת כזו וארגון תעסוקטיף נרתם כדי לסייע להם.

בשבוע הבא תציין מדינת ישראל 11 שנים לתוכנית ההתנתקות ולעקירתם של אלפי תושבי גוש קטיף מבתיהם.

ארגון תעסוקטיף שהוקם מיד עם הגעתם של עקורי גוש קטיף למלונות ברחבי הארץ וסייע במשך השנים להשבתם למעגל התעסוקה של יותר מ 2500 אנשים ובהקמתם של יותר מ 240 עסקים חדשים יחל לפעול עם קהלים חדשים ולסייע בהשתלבותם במעגל התעסוקה. הכלים הידע והניסיון שנרכשו לאורך השנים ישמשו להקמת הפרויקטים החדשים.

"ישנן אוכלוסיות רבות בארץ עם מחסומים להשתלבות במעגל התעסוקה, ואם נוכל לסייע להסיר את המחסומים - הרי שיש לנו עוד אלפי עובדים מאושרים ומשפחות שיכולו להתפרנס בכבוד" מספר הרב יוסף צבי רימון, מי שהקים לפני 11 שנים את תעסוקטיף, וממשיך "את תעסוקטיף נאלצנו להקים כשהבנו שאין מענה בשטח ושאם לא תהיה לאנשים תעסוקה לא יהיה שיקום. נמשיך לסייע לאנשי גוש קטיף בחסדי השם הכלים והידע שרכשנו יסייעו לנו לסייע לעוד אנשים".

את אותה פניה טלפונית של רבני גוש קטיף באותם ימי ההתנתקות, בה התבקש הרב רימון לצאת אל המלונות אליהם הגיעו העקורים לסייע בקליטתם לא ישכח לעולם. לאחר מספר ימים של ביקורים ופגישות בבתי המלון, הבין הרב רימון שכדי לשקם אוכלוסיה שלמה צריך לתת להם את הכלים לבנות עצמם מחדש.

מאותו הרגע נפתח חמ"ל מתנדבים שהחל לאתר מקומות התנדבות בשלב הראשון, ומאוחר יותר גם מקומות תעסוקה וליווי בהקמת עסקים. מדינת ישראל שהכירה מקרוב את הפעילות נתנה את האמון בפעילותו של בתעסוקטיף, והפכה שותפה למיזם.

לסיכום מספר הרב רימון: "שילוב במעגל התעסוקה זהו אתגר חברתי עצום בישראל היום והיד עוד נטויה לפרויקטים נוספים, אני מתפלל שנזכה להיות שליחים נאמנים עבור אלו שזקוקים לכך".

[embed]

]