חדשות כיפה

מתכון לשבת: חמין מרוקאי

לקראת החורף תקיים רשת בלדי פסטיבל מיוחד המוקדש כולו לתבשיל העתיק שמגולל את אחד הסיפורים המדהימים בעולם היהדות. הכינו את הסירים.

צילום:

איך אתם אוהבים את טשולנט שלכם? או אולי אתם מכנים אותו דווקא את הסכינה שלכם?

התבשיל העתיק שמגולל את אחד הסיפורים המדהימים כיצד השפיעה ההלכה היהודית על התפריט הקולינארי של הקהילות היהודיות. הרעיון לתבשיל החמין נוצר כתוצאה מהאיסור לבשל ולהבעיר אש בשבת. כך שלמעשה, כדי לאכול מאכל חם בשבת בצהריים היה צורך לבחור במאכל שבישולו יתחיל לפני כניסת שבת ושיארך זמן רב, מה שימנע ממנו להישרף עד לאכילתו, ומכיוון שבימים ההם טרם הומצאה הפלטה החשמלית התפתחה המסורת סביב החמין. שמו של התבשיל ביידיש הוא טשולנט שפרשו בצרפתית עתיקה מתחמם לאט.


לקראת ימות החורף הקרבים, מציעה רשת בלדי ללקוחותיה מגוון תבשילי חמין בטעמים שונים. ובהשראת חמינים מרחבי העולם. בין היתר ניתן יהיה למצוא חמין ארץ ישראלי עם תפו"א ירושלמי דבש וצלעות בקר, חמין ברזילאי עם נקניקיות צוריסוס ושעועית שחורה ועוד.



חמין מרוקאי

מצרכים ל-6 מנות:

1/2 ק"ג קישקע (יחידה אחת)

1/2 מח עצם

1 ק"ג שריר חתוך לקוביות

1 ק"ג תפוח אדמה

1/2 ק"ג חומוס

1/2 ק"ג שעועית שחורה

1/2 ק"ג חיטה

6 ביצים

4 בצלים שלמים בקליפה+ראש שום בקליפה


לתבלון:

2 כפות גדושות (20 גר) פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כף גדושה (10 גר) כמון

כפית (10 גר) מלח

2 כפות גדושות מרק עוף


תיבול לחיטה:

כפית (5 גר) מלח

כפית (5 גר) כורכום

1/4 כוס שמן (10 גר)


אופן ההכנה:

לבשל את החיטה במים 30 דק עד לריכוך בנפרד, לשים את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה ולהרתיח, להשאיר על אש גבוהה למשך שעה וחצי. את החיטה לתבל ולהכניס לשקית קוקי, לקשור ולהניח מעל התכולה, להוסיף גם את הקישקע. לכבות ולהעביר לפלטה/לתנור ללילה שלם.




חמין ברזילאי

מצרכים ל-5 מנות :

1 ק"ג שעועית שחורה

8 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות עבות

8 גזרים חתוכים גס

8 בצלים

5 עלי דפנה

3 כפות שמן זית

כ-1 ק"ג נתחי עוף (כרעיים

750 גרם צלעות בקר

500 גרם נקניקיות צוריסוס

10 שיני שום טרי (5 שיניים שלמות ו-5 שיניים כתושות)


אופן הכנה:

1. את השעועית יש להשרות למשך לילה.מכניסים לסיר ומבשלים בכמות כפולה של מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי או עד שהשעועית מתרככת. יש לערבב מדי פעם

2. מוסיפים לשעועית את תפוחי-האדמה, הגזרים, רבעי הבצלים ועלי הדפנה, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

3. במחבת גדולה מחממים את השמן ומשחימים (לפי הסדר) את נתחי העוף והבשר, הנקניקיות, הבצל הקצוץ והשום. מעבירים הכול לסיר השעועית והירקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד חמש שעות לפחות או מציבים על פלטה חשמלית או בתנור בחום נמוך ללילה.



המתכונים באדיבות השף מיקי זוארץ, "בלדי"


מתכוני חמין נוספים ניתן למצוא באתר המתכונים של כיפה

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר