החופש להשתעמם

שוב החופש הגדול כאן ושוב עולה שאלת קיצור ימי החופש. האם החופש ארוך מידי והתלמידים משתעממים? ואולי אלו רק תלמידי היסודי שמחפשים תעסוקה ולתלמידי התיכון דווקא לא חסר מה לעשות? 

חדשות כיפה שיראל דילר וכרמל כדורי 13/07/17 12:01 יט בתמוז התשעז

החופש להשתעמם
חמ"ד על גחלים

 
החופש הגיע. בהתחלה אנחנו אוכלים את העולם בקשית. אבל לאט לאט מתחילים לטפס על הקירות. השבוע שאלנו את שיראל וכרמל מהנהגת הנוער, האם לדעתם משרד החינוך צריך לחשב מסלול מחדש בכל מה שנוגע לאורך של החופש הגדול או ש'אם זה לא מקולקל, אל תתקן'?
 
 
נגד לקצר את החופש - שיראל דילר, כיתה י', אולפנת חמ"ד אמית מודיעין
 
שוב קיצור החופש הגדול עומד לו על הפרק. זה קרה בעבר וכל פעם אני מבואסת מחדש. לעתים זה נראה שלנו התלמידים אין כל כך מה לעשות בזמננו הפנוי, ואני אומרת את זה מניסיון. אני מבינה לגמרי שלאנשים יש עבודה וילדים וגם מנוחה מדי פעם אבל אל תשכחו שגם לרוב הנוער יש מה לעשות. הלימודים בתיכון ובחטיבת הביניים לא הכי קלים שיש: הבגרויות, העבודות שצריך כדי לממן רישיון ודברים כאלו ואחרים, ההתנדבויות, וגם קצת זמן לבלות מפעם לפעם. אני מודה שהחופש נראה כמו בטלנות אחת גדולה אבל לרוב התלמידים מדובר בעוד קצת זמן ביממה שמתפנה להמון דברים שדחסנו בשנת הלימודים ועל חלק ויתרנו (כמובן שאני לא מדברת בשם כל הנוער אלא על החברה שלי וממקומות המפגש שלי עם בני נוער).
קיצור החופש הגדול שנועד בעיקר בשביל התלמידים פוגע ביכולות של התלמיד להספיק את כל הדברים שהוא צריך ואנחנו צריכים את הזמן הזה לעצמנו. לגבי הטיעונים של קייטנובית הספר בחופש וקייטנות מוזלות ועוד הרבה פתרונות ללא תשלום שכל ההורים מחפשים. קיצור החופש עדיין לא יפתור את הבעיה הזו, לדעתי, וגם יקצר את הזמן שניתן לתלמידים לעבוד, ליהנות, להתנדב ועוד הרבה טובים. כשאתם חושבים על החופש תנסו לחשוב גם על התלמידים הבוגרים יותר, למשל מכיתות ה' ומעלה, שהחופש נועד בעיקר להם .
 
 
בעד לקצר את החופש אבל רק לתלמידי היסודי - כרמל כדורי, כיתה י"א, אולפנית חמ"ד אמונה כפר סבא
 
קיץ. ים. בריכה. טיולים. אבטיח. נשמע טוב, נכון?
אבל מה שאנחנו שוכחים שהחופש הגדול כולל בתוכו הם דברים מהסוג הזה: הוצאות על קייטנות ואטרקציות שמייאשים את ההורים, ילדים משועממים, סכנות בכל פינה וגלידה מרוחה על הרצפה. נשמע כבר פחות מגרה.
הסיבה לכל התוצאות הלא רצויות האלה היא שהחופש פשוט ארוך מידיי. אין מה להתכחש לזה. חודשיים שלמים שבהם צריך להתמודד עם עודף הזמן הפנוי, זה אתגר. לא רק לילדים, אלא גם להורים ששוברים את הראש איך לספק את רעבונם של ילדיהם לקצת "כיף".
בעיקר לילדי היסודי, החופש הגדול הופך לסיוט כשהם מגלים שלא נשאר מה לעשות, ואז מגיעים הרעיונות הנועזים, כמו לשאוב את המים מהבריכה עם השואב אבק החדש שאבא קנה.תלמידי התיכון, שהלימודים לא עוזבים אותם גם בימי החופש. עבודות במתמטיקה, אנגלית, מועדי ב' והרשימה עוד ארוכה.
לכן אני מציעה פשרה: לקצר רק לתלמידי היסודי את החופש הגדול. זאת כדי להקל עליהם ולהושיע אותם מתהום השעמום שהם נקלעים אליה במהלך החופש, וגם על ההורים המסכנים שנאלצים לשבור קופות חסכון למימון בייביסיטר ואטרקציות.

שאלה לדיון לכיתה ולסניף
אנחנו יודעים שבבית הספר עם החוקים והמשמעת יש הרבה תלמידים שמתנהגים כך, רק בכדי שלא ישהו אותם וכשמגיע החופש...מיד הם מתלבשים ומתנהגים בצורה אחרת.
האם לדעתכם החופש באמת מסוגל להוריד את המסכה שאנו עוטים על עצמנו בשנת הלימודים ולחשוף את הפנים האמיתיות שלנו או שקצת נסחפנו עם המשפט הזה?
 

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן