10 הדוסים ששווה לעקוב אחריהם בפייסבוק

עיתונאים ורבנים, דתל"ש, סוציולוג וקריקטוריסט: אספנו עבורכם את רשימת האנשים שאתם חייבים לעקוב אחריהם בפייסבוק. כנסו, כנסו

חדשות כיפה יונתן אוריך, כיפה 29/10/13 15:26 כה בחשון התשעד

10 הדוסים ששווה לעקוב אחריהם בפייסבוק
shutterstock, צילום: shutterstock

עמוד הפייסבוק של אמילי עמרוסי, עיתונאית ”ישראל היום“ ודוברת מועצת יש“ע לשעבר, הוא חגיגה של ממש למי שמתעניין בזווית השונה, הצבעונית והמיוחדת, של מה שקורה מעבר לקו הירוק. בפייסבוק שלה, עמרוסי מספרת על חוויות היום יום שלה, חולקת על החוויות ”מאחורי הקלעים“ של עבודתה העיתונאית - ומשתדלת, כהרגלה בקודש, גם לגלגל מצחוק.

(צילום: מירי צחי)

את עמית סגל אתם פוגשים כמעט מדי יום על מסך הטלוויזיה, ככתב הפרלמנטרי של חדשות ערוץ 2. אבל העוקבים אחרי סגל בחשבון הטוויטר שלו ובפייסבוק, זוכים לא פעם לחשיפות מרתקות על הנעשה מאחורי הקלעים של הפוליטיקה הישראלית. לפעמים זה נראה כמו עוד פרק טוב של ”בית הקלפים“, לפעמים כמו אחד הקטעים מ“פולישוק“. תלוי על איזה יום נפלנו. שווה לעקוב.

(צילום: יחצ)

הרב חיים נבון, בעיניי הרב הראשי לפייסבוק, שומר על עמוד מתעדכן שמגיב ומתכתב עם סוגיות תורניות, הלכתיות ואקטואליות. כמעט מדי בוקר תוכלו לקרוא את עמדותיו של הרב נבון על העניינים העומדים על סדר היום. מאז פתח את עמוד הפייסבוק שלו, הרב נבון כבר הספיק לחגוג יום הולדת (אמיתי, לא וירטואלי) עם חבריו לרשת - וגם לייצר לא מעט פולמוסים שהתחילו היישר מהאייפון שלו.

(צילום: מירי צחי)

חשבון נוסף שעונה כמעט על אותה קטגורייה הוא חשבון הפייסבוק של הרב בני לאו. מי שמבקש לעקוב אחרי הרב לאו בשביל הסערות התקשורתיות, יכול להרגע: בד“כ משתף הרב לאו את חבריו בסיפורים אישיים, כנים ומרגשים, מחיי היום יום שלו. גולת הכותרת היא ה“ממתק לשבת“ - דבר תורה קצר ואקטואלי שהוא כותב בימי שישי בבוקר. לנו זה סוגר את הפינה של דבר תורה לשולחן השבת.

(צילום: אנתן גוטוירט)

כשרועי שרון, כתב ההתיישבות של ערוץ 10, לא מעצבן את החרדים או החרד“לים בפוסט ציני - הוא מספר על מה שקורה מאחורי החדשות ביו“ש, משתף את הכתבות הנבחרות שלו מהמהדורות, ושומר על קשר הדוק עם הימין הקיצוני שלא מפספס אף פוסט בפייסבוק. בין לבין הוא קצת נכנס ב“תקומה“. הפייסבוק שלו די פעיל אבל לחובבי הז‘אנר אני ממליץ על חשבון הטוויטר שלו.

(צילום: עמוד הפייסבוק של רועי שרון)

הקריקטורות של אור רייכרט הן חוויה סאטירית קבועה, המשותפת לכל חבריו בעמוד הפייסבוק. מי שהביא לנו את ”פרסומי חרטא“ מצליח להמשיך לכבוש לנו את הפיד עם קריקטורות, ממים והערות משעשעות על כל מה שקורה עכשיו. או אחר כך. יאללה תעשו לייק, זה לא עולה לכם כסף (ויש לפעמים גם תמונות של לחם ביתי).

צילום: פרטי

עקיבא נוביק, כתב ”ידיעות אחרונות“ לענייני חרדים ושאר ירקות, מקפיד שלא לחפור לנו בפייסבוק על חדשות שיגיעו מחר לעיתון. זה בסדר, מבחינתנו, לשמור את החדשות לבוקר. במקום נייעס על חצרות האדמו“רים, נוביק והסמסונג שלו מעדכנים בתמונות הזויות מהשטח, הודעות הזויות לעיתונות שלא יגיעו אי פעם לתקשורת ומדי פעם גם תמונות של תא כתבי השטחים עם בקבוק הערק התורן.

(צילום: עמוד הפייסבוק של עקיבא נוביק)

אם אתם רוצים לדעת מה קורה באמת במגזר הדתי לאומי, אתם צריכים לעקוב אחרי חשבון הפייסבוק של ד“ר אשר כהן - ה-סוציולוג של הציונות הדתית. חרד“לים נגד לייטים, ”תקומה“ נגד ”הבית היהודי“ - כל אלו זוכים לניתוחי עומק של כהן וללא מעט פולמוסים שמתגלעים בתגובות המתפרסמות בעמוד הפייסבוק שלו.

(צילום: אשר כהן)

הוא לא בדיוק דוס, אבל יש לנו פינה חמה בלב גם לדוסים לשעבר: חיים לוינסון, עיתונאי ”הארץ“ המשמש ככתב לענייני התיישבות בעיתון לאנשים חושבים, חושף בפייסבוק שלו את כל מה שבאמת קורה ביהודה ושומרון. רגע, רגע, לפני שאתם זועקים ”חמס“ ומקללים את ”הארץ“, אולי שווה לכם לקרוא כמה מהידיעות שמעלה לוינסון לפייסבוק שלו. מיעוטן, רק שתדעו, מגיעות בסופו של דבר אל דפי העיתון הסמולני. ואם לא תזדהו עם הניוז או הפרשנויות, תמיד תוכלו להתנחם בתמונות זיעה מלוות בצלחות חומוס עמוסות פול.

(צילום: עמוד הפייסבוק של חיים לוינסון)

ישי פרידמן, לשעבר עיתונאי ”מקור ראשון“ וכיום בעל בלוג עצמאי וכתב ב“בשבע“, מספק לחבריו זווית מעניינת, בלתי תלויה ואמיצה, על מה שקורה במגזר - ומנגד, מה שקורה בתנועות השמאל הפועלות בישראל (ונתמכות כמובן מחוצה לה). כתיבתו קולחת ומעניינת ואת מה שיש לו לכתוב, כנראה שלא תוכלו למצוא במקומות אחרים. אחרי שתקראו, תדעו גם למה.

(צילום: עמוד הפייסבוק של ישי פרידמן)

יש לכם עוד המלצות? ספרו לנו בטוקבקים