8 דברים שכדאי שתוסיפו לחמין

החמין/צ'ולנט/סחינה הוא אולי המאכל הכי יהודי שהתקבל בכל העדות עוד מימי הגלות. כל עדה נתנה לו את הפרשנות שלה, את התוספות שלה שנתנו לו את הטעם, המרקם, הצבע והריח. הנה 8 תוספות שישדרגו את החמין ואת עונג השבת שלכם

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/12/16 12:18 כב בכסלו התשעז

8 דברים שכדאי שתוסיפו לחמין
SHutterstock, צילום: SHutterstock

תמרים

לא תאמינו איזה פלא יכולים לחולל שני תמרים בקדירה שלכם. התמרים מעניקים צבע עמוק לתבשיל ומוסיפים מעט מתיקות עדינה לכל העסק הכבד הזה שקוראים לו חמין.

(צילום: SHutterstock)

תיון (לא משנה איזה סוג)

אם פחדתם מהמתיקות של התמרים, אתם יכולים לנסות לשים שקית תה בתוך הסיר. התה יעניק צבע חום עמוק, כזה שירים גבה אצל האורחים שלכם.

(צילום: SHutterstock)

קליפות בצל

את הטריק הזה גנבו ממרק העוף שלנו. לא ברור עד הסוף איך זה עובד, אבל אין מה לעשות תגידו מה שתגידו לשים בצל שלם בחמין יחד עם הקליפה (כן, כן!) נותן ארומה אחרת כשמרימים את המכסה של הצ'שולנט.

(צילום: SHutterstock)

קטשופ

הטריק הזה הגיע מהנציגות האמריקאית של המערכת. אמריקאים כידוע נוהגים לדחוף קטשופ לכל מקום, אבל הפעם נשבעו לנו שזה מרכיב MUST כל שבת בסיר. נסו וספרו לנו איך היה

(צילום: SHutterstock)

קובה

טוב את הקובה בכלל גנבו מעדה אחרת ומתבשיל אחר, אבל תסמכו עלינו זה עובד וזה מדהים. משהו בדחיסות של הבשר בתוך מעטפת הבצק שסופג את כל הטעמים לילה שלם פשוט מחולל ניסים בפה.

(צילום: SHutterstock)

נקניקיות

הגיע הזמן לגוון. כמה פעמים עוד תכניסו לסיר בשר מספר 8? גשו לקצב הקרוב בקשו ממנו נקניקיות צוריסוס משובחות, הלילה הזה על הפלטה יהפוך אותם לפלא.

(צילום: SHutterstock)

דבש

לשים דבש בחמין זה טריק די ידוע. אבל בגלל שהוא כל כך מוצלח החלטנו שהוא ראוי לאזכור, שמא יש מישהו שלא יודע ששתי כפות דבש יעיפו לכם את הסיר לגבהים.

(צילום: SHutterstock)

גחנון

לא בטוח עד כמה זה בריא, אבל טעים זה בטוח. עוד ורסיה של לקחת אלמנטים מעדות אחרות ולגנוב אותם לסיר שלנו. רק תקפידו שהם לא ידבקו לדפנות בטעות.

(צילום: SHutterstock)