חדשות כיפה

6 עובדות על אבטיח שיפתיעו אתכם

הפרי הכי כייפי בקיץ הוא האבטיח. מתוק וקר, אין לו תחליף בחמסין. מסתבר שהוא מפתיע כמו שהוא מתוק, ויש גם מתכון וגם דרך משוגעת להכין ממנו מיץ

אבטיח בחמסין

צילום: shutterstock

האבטיח - הפרי המפתיע של הקיץ:

  1. באבטיח יש יותר ליקופן מעגבניה. ליקופן הוא חומר נוגד חמצון חזק, הנותן לפירות וירקות את צבעם האדום. הוא מזוהה מאוד עם העגבניה אבל באבטיח יש פי 1.5 יותר ליקופן. ליקופן יכול להוריד את הסיכון לחלות בסרטן. אבטיח הוא דל קלוריות באופן מיוחד ויש בו ויטמין C, A, B1, B5, B6, פוטסיום ומגנזיום.
  2. מיץ אבטיח מסייע בהקלה על שרירים כואבים. מומלץ לשתות מיץ משליש אבטיח לפני אימון ספורט. יש במיץ חומצת אמינו שמגינה מכאבי שרירים.
  3. אפשר לאכול את הקליפה והזרעים של האבטיח. נסו לשים את הקליפה בבלנדר עם מיץ לימון, וקבלו משקה מרענן. בקליפה יש חומרים הטובים לכליות, למערכת החיסון ועוד. גם הזרעים בריאים - יש בהם ברזל, אבץ, חלבון וסיבים תזונתיים. 
  4. יותר מ 91% מהאבטיח עשויים מים. לכן אכילת אבטיח מונעת התיבשות וגורמת לנו להרגיש מלאים. 
  5. יש אבטיחים צהובים! הם מתוקים יותר מהאבטיח האדום ויש להם יתרונות תזונתיים רבים, אבל רוב המחקרים נעשו על האבטיח האדום.

אבטיח - אין עליו

אבטיח - אין עליוצילום: shutterstock

מתכון משגע לסורבה אבטיח

 

ואיך עושים מיץ מאבטיח?


 

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר