"תאכל מרק תהיה חזק"- מרק העגבניות של עינת

היא מגייסת לקוחות, סוגרת עסקאות והכל בחיוך ובנעם. אם עינת אבו רק תרצה היא תצליח למכור לכם כמעט כל דבר, אפילו את מרק העגבניות שלה

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/11/16 15:11 כט בחשון התשעז

"תאכל מרק תהיה חזק"- מרק העגבניות של עינת

בשבוע שעבר, כשהחורף עוד נמנם לו, הכרנו לכם את מיזם המרקים של אתר 'כיפה'. השבוע בקושי חלף וגם הגשם החליט לבקר מתוך סקרנות איזה מרק נבשל לכם הפעם.

השפית המדופלמת: עינת אבו

עינת מהווה חלק מרכזי ממחלקת השיווק והמכירות של 'כיפה'. היא גדלה בחיספין וכיום גרה בשכונת קטמון בירושלים. אחד מקומות הבילוי האהובים עליה, מלבד המשרדים ב'כיפה', הוא לא אחר מאשר קברה של רחל אימנו. את מלאכת הכנת מרק העגבניות היא למדה מדמות קרובה ואהובה עליה במיוחד וכבונוס מיוחד עבור הגולשים, היא ממליצה להגיש לצידו פוקצ'ה חמה וטריה.

מה לקנות בסופר:

בצל

שום

עגבניות

עלי סלרי

2 כפות שמן זית

רסק עגבניות

אורז

פפריקה בשמן מרוקאי

כורכום

מלח

פלפל שחור

הוראות הפעלה:

לחתוך לקוביות קטנות את הבצל והשום ולטגן בסיר .

את העגבניות יש להניח למספר דקות במים חמים על מנת שיהיה ניתן להוציא את הקליפה בצורה מהירה ונוחה.

לאחר שהעגבניות התרככו יש לקלף את הקליפה החיצונית, לחתוך לקוביות קטנות ולטגן יחד עם הבצל והשום.

לחתוך דק את עלי הסלרי ולהוסיף לסיר.

לאחר כמספר דקות של אידוי הירקות, יש לשים את רסק העגבניות ואת התבלינים ולערבב.

לבשל על אש קטנה עוד כ-10 דקות ולאחר מכן להוסיף מים חמים לסיר ולערבב.

ניתן לשדרג את המרק עם אורז!!

ב10 דקות האחרונות של הבישול ניתן להכניס מספר כפות של אורז, לערבב ולהמתין לבישולו.

בתיאבון!


(צילום: ענת פרקו טולדנו)

הסיפור שמאחורי המרק:

"המתכון המקורי שייך לאבי היקר שעבד מעל 40 שנה כטבח בישיבת ההסדר בחיספין. מידי חורף ריחו של המרק העשיר היה מציף את חדר האוכל וממש קורא לתלמידים לבוא לאכול. מרק העגבניות שאבא היה ועדיין מכין, הוא מאכל מסורתי, טעים ומשביע! עם השנים המתכון המצליח הפך לשם דבר בקרב המשפחה והחברים ומאז הכל היסטוריה והיסטריה".