עוף עם ת"א ובטטה

חדשות כיפה הריונית בקטן 06/11/08 00:00 ח בחשון התשסט

עוף עם בטטה, צילום: shutterstock
עוף עם בטטה, צילום: shutterstock

מצרכים

חלקי עוף (2-4 כרעיים)

4 ת"א בינוניים

1 בטטה בינונית

מיץ תפוזים/תפוז טרי

אבקת שום גבישי

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

שמן זית

מעט מלח

הוראות הכנה

מסדרים את חלקי העוף בתבנית

חותכים תפ"א לריבועים די קטנים

את הבטטה חותכים לחתיכות בינוניות

שמים את תפ"א והבטטה לצד העוף.

מתבלים את העוף בשום, פלפל ופפריקה- דואגים שהוא יהיה ממש צבוע באדום. ואח"כ שופכים כ 3/4 כוס מיץ תפוזים מוכן או סוחטים מעליו תפוז טרי.

על תפ"א והבטטה מזליפים מעט שמן זית ומלח ומערבבים.

מכניסים לתנור חם (200 מעלות) לשעה. לאחר מכן מערבבים מעט ומכניסים לעוד בערך 10 דקות.

הערות

4-5 סועדים הכי טעים כשהעוף נמצא על הפלטה הרבה זמן!

כתבות נוספות