ערבב אותה

בלי להיכנס לסכסוך עם אוהבי הסינגל מאלט, נתאי מורגנשטרן מעוניין להמליץ לכם על בלנד. ואם אתם לא יודעים להבדיל ביניהם, גם את זה הוא יסביר

חדשות כיפה נתאי מורגנשטרן 03/07/17 14:56 ט בתמוז התשעז

ערבב אותה
וויסקי, צילום: shutterstock

המלצה לבלנד. כן כן קראתם נכון, בטור הזה אני הולך להמליץ לכם לשתות בלנדד ויסקי. לא סינגל מאלט אלא בלנד. רבים ממליצים על סינגל מאלט ולא מעט אנשים חושבים שזו הדרך היחידה ונכונה ביותר להיכנס לעולם הוויסקי. יותר מזה, פגשתי בחיי הקצרים לא מעט אנשים שמזלזלים בצורה ממש מעליבה בעולם הבלנדים. אז ברשותכם אני אנסה לעשות קצת סדר. 

מה ההבדלים בין בלנד לסינגל מאלט? בשביל שבקבוק יהיה סינגל מאלט הוא צריך כמה דברים: לעבור תהליך זיקוק מסורתי ולא זיקוק רציף, הוויסקי יוצר במזקקה אחת ולא מכמה מזקקות, ובסקוטלנד הבסיס הוא שעורה בלבד. לעומת זאת בבלנד יש מרכיבים שונים ממזקקות שונות: אלו יכולים להיות ויסקים משעורה (מאלט), או דגנים אחרים כגון חיטה או תירס. הם יזוקקו בזיקוק מסורתי או זיקוק רציף ובדרך כלל יכילו גם וגם. יש עוד הרבה מה להעמיק ויש עוד כמה וכמה הבדלים וחוקים אבל זה הבסיס והעיקר. 

ואחרי ההקדמה הזו, נבוא כולנו, גם אוהבי הסינגל מאלט או יותר נכון: בעיקר אוהבי הסינגל מאלט,  ונאמר תודה ענקית לתעשיית הבלנדים. למה? כי בלי תעשיית הבלנדים לא היה לנו וויסקי סינגל מאלט. פחות מ-10% מעולם הוויסקי הוא סינגל מאלט. תעשיית הוויסקי לא יכולה להתקיים כלכלית בלי בלנדים ולכן כל אוהבי הוויסקי צריכים לתת כבוד לעולם הבלנד, גם אם הם לא שותים אותו, כי בלעדיו הם לא היו יכולים לשתות סינגל מאלט.

 בכלל יש לא מעט בלנדים מצוינים בשוק שאולי הם פחות מוכרים בארץ שמיוצרים על ידי מבקבקים כמו דאגלס ליינג Douglas Laing, קומפס בוקס Compass Box,  ווימיס  Wemyss ועוד, שהם ממש מעשה אמנות. אז נכון, מכל מיני סיבות של יחסי ציבור, שיווק, תמחור והרגלים כאלה ואחרים רובנו מכירים את ג'וני ווקר לסוגיו ואת שיבס ריגל אבל היום אני רוצה להכיר לכם בקבוק נפלא בעיני. בלנד בסיסי שהוא פחות מוכר אבל לדעתי הוא הבקבוק הנכון להכנס איתו לעולם הבלנדים. וויסקי דיואר'ס וויט לייבל Dewar's White Label. 

הסיפור מאחורי החברה הזו הוא ממש מעניין כי שמו של מייסד החברה הוא ג'ון, כמו ג'ון ווקר, והם ילידי אותה שנה, 1805. שתי החברות שודרגו לאימפריות עולמיות על ידי הדורות הבאים, עד שמוזגו שניהם לתוך תאגיד הענק DCL . דיואר'ס הוא הבלנד הנמכר ביותר בארה"ב והחמישי במכירות בעולם כולו. הפרופיל שלו מתאפיין בעיקר בווניל ודבש וטיפה עשן. לב הבלנד הוא וויסקי ממזקקת  האברפלדי באזור ההיילנד.

 דיואר

דיואר'ס ווייט לייבלצילום: יח"צ

דיואר'ס ווייט לייבל,  Dewar's White Label

 

אזור ייצור: סקוטלנד

חוזק אלכוהול: 40%

ריח: דבש, אגסים ירוקים, פרחים, קצת עץ אלון טיפה עשן.

טעם: הרבה וניל, מתיקות של דבש , תבלינים עדינים ועשן עדין.

סיומת: לא ארוכה במיוחד. קצת יבשה בסוף הלשון, הדבש שוב עולה ומורגש חזק.

סיכום: אני אוהב את הבקבוק הזה מאוד. לדעתי זה הוא הבקבוק הטוב ביותר בקטגורית V.F.M  שיש היום בשוק. בעבר היו מיצרים אותו ב43% אלכוהול שזה הרבה יותר טוב. אם יש לכם סבא אמריקאי עם בקבוקים ישנים סביר שיהיה לו אחד כזה. 

יבוא לארץ : אקרמן

מחיר מומלץ: 90-120 ש"ח

 

 

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן