מצרכים
3 פלפלים ב 3 צבעים, חתוכים לרצועות צרות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות צרות- לא חובה
חצי חבילת טבעות זיתים שחורים
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס מים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
חבילת פסטה
הוראות הכנה
מחממים את הבצל הקצוץ והשום בתוך השמן עד שהבצל נהיה שקוף. לאחר כ 2-3 דקות מוסיפים את הפלפלים, מטגנים כ 5 דקות נוספות, ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את המים והתבלינים, מביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.
מכבים את האש, מוסיפים את טבעות הזיתים, ושופכים מעל הפסטה.
בתאבון!
* שימו לב שאם מחממים את הרוטב על הפלטה, להוסיף את הזיתים רק ממש לפני ההגשה
הערות
המתכון באדיבות הבסיס מספר הפסטה הגדול, עבר עריכה ושינוי