פיצה דקיקה וקריספית

חדשות כיפה מיצמיצ 16/02/11 00:00 יב באדר א'

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק:

250 גרם קמח

1/2 כף שמרים יבשים

1/3 כף סוכר

1/3 כף מלח

2 כפות שמן קנולה

3/4 כוס מים חמימים (+-)

לרוטב:

1 רסק עגבניות קטן

1/2 כפית בזיליקום מיובש

סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

8 טיפות טבסקו (או יותר למי שאוהב חריף)

(ניתן להוסיף גם 1 כפית שום כתוש, למי שאוהב)

מעל:

בצל קטן חתוך לרצועות

10 פרוסות חציל דקות

5 פרוסות עגבנייה

10 פרוסות פלפל שושקה אדום

זיתים שחורים מגולענים חתוכים לפרוסות

(כמובן שאלו רק המלצות)

גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שאוהבים

(אפשר להכין עם מוצרלה או כל גבינה שמתאימה)

.

הוראות הכנה

מערבבים את רכיבי הבצק. מרדדים את הבצק (דק) על משטח משומן.

מניחים על מגש פיצה עגול ומשומן. חותכים השוליים המיותרים. מערבבים את חומרי הרוטב ומורחים על הבצק ומעל מפזרים את התוספות ואת הגבינות. מתיזים מעל מעט שמן זית (בעיקר מעל לחצילים).

מכניסים לתנור חם אופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב (אצלנו בתנור בערך 20 דקות).

ניתן לשלב תוספות שונות

הערות

כתבות נוספות