מג'דרה

חדשות כיפה מיצמיצ 17/01/15 00:00 כו בטבת התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

החומרים

½ כוס עדשים

2 בצלים

כוס אורז

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ההכנה

מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכם - כחצי שעה בסיר רגיל וכרבע שעה בסיר לחץ. כשהעדשים רכים מסננים את המים.

עד שהעדשים מתרככים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה ומתבלים.

מבשלים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר חוזרים למצב של רתיחה מורידים את האש עד למינימום ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. (מלח,פלפל שחור וכמון)

מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.

כאשר האורז מוכן, מאחדים אותו עם העדשים והבצל המטוגן בעדינות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות