חצילים בסויה - בנוסח מסעדת אורי-בורי

חדשות כיפה מיצמיצ 24/05/11 00:00 כ באייר התשעא

מצרכים

2 חצילים בינוניים, יפים וקלים

שמן לטיגון עמוק

חצי כוס רוטב סויה משובח.

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

כפית ג´ינג´ר טרי כתוש

כפית שום טרי כתוש

בצל ירוק קצוץ דק, או עירית קצוצה דק

הוראות הכנה

קולפים את החצילים (כן!) ופורסים אותם לאצבעות, כמו צ´יפס, אבל לא קטנים או דקים מדי.

מחממים בסיר קטן על האש את כל חומרי המשרה: מים, סויה, סוכר, ג´ינג´ר ושום

החימום צריך להיות עדין, ללא רתיחה, עד שכל הסוכר נמס

מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את אצבעות החצילים טיגון מהיר עד שהם משחימים, אבל לא נשרפים

מניחים את אצבעות החצילים המטוגנים בתוך המשרה, ונותנים לנוח לילה במקרר בטרם טועמים..

להגשה - מוציאים מן המשרה את הכמות הרצויה לצלחת קטנה, עם מעט מהרוטב, זורים עירית או בצל ירוק קצוצים.

הערות

כתבות נוספות