קוגל תפוחי אדמה

חדשות כיפה רינה19 17/11/06 00:00 כו בחשון התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

7-9 תפוחי אדמה גדולים

3 בצלים.

ף קמח מצה או פירורי לחם (בערך 3/4 כוס, לא מודדת, ככה בעין...)

2-3 פרוסות לחם

3-4 ביצים

מלח, פלפל שחור,

חצי כוס שמן (לא מודדת... סליחה...)

לערבב לערבב לערבב....

הוראות הכנה

לקחת תבנית בה אופים את הקוגל, תבנית מלבן רגילה. לשים תפו"א ו3 בצלים. זאת הכמות שצריך. נניח שהשתמשת ב7-9 תפוחים גדולים, לפי זה שאר הכמויות:

עכשיו:

לקלף תפו"א ובצל, לשטוף ולגרר (עדיף עם פומפיה ביד, יוצא יותר טעים מאשר בפודפרוססור)

להוסיף קמח מצה או פירורי לחם (בערך 3/4 כוס, לא מודדת, ככה בעין...)

להשרות במים 2-3 פרוסות לחם (הזדמנות להשתמש בלחם שהתייבש מאתמול...), לסחוט ולהוסיף,

להוסיף 3-4 ביצים

מלח, פלפל שחור, בערך אולי חצי כוס שמן (לא מודדת... סליחה...)

לערבב לערבב לערבב....

להרגיש אם זה טוב, צריך להיות מספיק עיסתי אבל לא קווטש.

לשמן תבנית לשים את התערובת.

לבשל 3/4 שעה בחום בינוני. צריך להיות זהוב-חום מלמעלה ו... מבושל באמצע.

להתאפק לא לטעום (בעצם, לי מותר...)

אפשר להוסיף גם קישוא, אבל לא במשפחה שלנו...

הערות

כתבות נוספות