צלי בקר טעים ומדהים וגם קל הכנה

יז אדר התשסז ,07 במרץ, 2007 07/03/2007 0:00

מצרכים

חתיכת צלי קפואה מס´ 5 שהופשרה במקרר
למשרה: כוס יין יבש, חצי כוס דבש (אני שמתי 4 כפות), שום כתוש, תבלינים (כדאי אגוז מוסקט!),
לבישול הצלי עצמו: שיני שום, בצל פרוס, גזרים, תפוחי אדמה (אפשר עוד ירקות שורש כמו לפת וקולורבי, וגם בטטות)

הוראות הכנה

משרים את הבשר בחומרי המשרה לשעה בערך.
עושים חורים קטנים בבשר ודוחפים שיני שום. (אני וויתרתי על זה).
מטגנים הרבה בצל (אני טיגנתי 3) פרוס
מטגנים את הנתח מכל הצדדים שלו.
מוסיפים את הנוזל שבו השרנו את הנתח, ומוסיפם מים עד חצי גובה חתיכתה הבשר.
מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים שעתיים - שלוש. כדאי להפוך מידי פעם.

הערות

יוצאת מנה מדהימה.
כדאי להגיש עם אורז, כי יש המון רוטב סמיך וטוב, או עם כל דבר ש"תופס" את הרוטב.
אפשר לבשל כל הלילה בשבת בסיר בישול איטי או על הפלטה כמו חמין.

המתכון באדיבות

מתכון שלי ושל אמא
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
    תגובה חדשה

    האימייל לא יוצג באתר.

    המשך באמצעות

    שכחתי סיסמה
    אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

    יצירת חשבון חדש

    אני מאשר את תנאי השימוש באתר

    שכחת את הסיסמה? לא נורא!

    הכנס את כתובת המייל שלך ונשלח לך קישור ליצירת סיסמה חדשה