צלי בקר טעים ומדהים וגם קל הכנה

חדשות כיפה אחת מל"ו 07/03/07 00:00 יז באדר התשסז

מצרכים

חתיכת צלי קפואה מס´ 5 שהופשרה במקרר

למשרה: כוס יין יבש, חצי כוס דבש (אני שמתי 4 כפות), שום כתוש, תבלינים (כדאי אגוז מוסקט!),

לבישול הצלי עצמו: שיני שום, בצל פרוס, גזרים, תפוחי אדמה (אפשר עוד ירקות שורש כמו לפת וקולורבי, וגם בטטות)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

משרים את הבשר בחומרי המשרה לשעה בערך.

עושים חורים קטנים בבשר ודוחפים שיני שום. (אני וויתרתי על זה).

מטגנים הרבה בצל (אני טיגנתי 3) פרוס

מטגנים את הנתח מכל הצדדים שלו.

מוסיפים את הנוזל שבו השרנו את הנתח, ומוסיפם מים עד חצי גובה חתיכתה הבשר.

מוסיפים את הירקות החתוכים ומבשלים שעתיים - שלוש. כדאי להפוך מידי פעם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות יוצאת מנה מדהימה.
כדאי להגיש עם אורז, כי יש המון רוטב סמיך וטוב, או עם כל דבר ש"תופס" את הרוטב.
אפשר לבשל כל הלילה בשבת בסיר בישול איטי או על הפלטה כמו חמין.

כתבות נוספות